От х:

Днес в x:

Водният проект по бул."Д.Благоев" спря заради липса на средства

Работата по водният проект на бул."Д.Благоев" в посока "В.Петлешков" е спряна от 20 дни

Наред с новината, че започва възстановяването на бул."Хр.Ботев" от днес, кметът Иво Димов съобщи, че от 20 дни работата по подмяната на водопровода и канализацията на бул."Д.Благоев" в района на заведението "Майстор Манол" е спряла. Причината - липса на средства.

Става дума за участъка с ул."Васил Петлешков", където все още не е направен 3-метров изкоп, за да се положи новата канализация. Там трябва да се копае на дълбочина 7 метра.

Това е последния участък по главна артерия в Димитровград, по която в момента не се работи, каза кметът и добави, че ще се изчака окончателния доклад на одитиращия орган на Европейската комисия, която спря средствата по ОП "Околна среда" през март месец.

Докладът трябва да излезе на 29 май, а в началото на юни би трябвало да има становище за парите по оперативната програма, прогнозира Димов.

Той каза, че върху сегашната настилка на бул."Д.Благоев" се предвижда да се направи временна запечатка, за да не се създава дискомфорт за живеещите в блок №25 заради постоянния прах. Освен това, коли на "Нео Титан" сутрин и вечер минавали по участъка, за да го оросяват и да намалят запрашаването.

Над 5,5 милн.лв. са задълженията към фирмата - изпълнител на Водния проект към момента, обобщи Иво Димов. Той заяви още, че няма как да продължи работата в този участък, защото няма пари.

Кметът е изпратил писмо до Управляващия орган, за да получи яснота кога ще бъдат отблокирани средствата, но изрази съмнение, че едва ли ще получи отговор. Ако плащанията бъдат възстановени, Общината ще поиска 15-20 дневно анексиране на срока на договора по Водния проект. Към момента всички дейности по него трябва да приключат до 15 юли.

Улица "Васил Петлешков"

Кметът отчете и до къде е стигнал Водния проект в Димитровград. Изцяло възстановена е ул."Гоце Делчев". върви възстановяването на настилката от павета на ул."Първи май", а до 28 май ще приключи ремонта на бул."Христо Ботев".

Водният проект окончателно е приключил на улиците "Цар Симеон", "5 ноември", бул. "Стефан Стамболов". До 15 юни кметът прогрозира цялостно възстановяване на настилката на бул."Благоев".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини