От х:

Днес в x:

Спипаха къртица в ДАНС, 18-годишният трафикант от Хасково - ученик в Механото

18-годишният трафикант от Хасково Добромир Д., срещу когото Свиленградската прокуратура образува бързо производство е по неофициална информация ученик от местната Професионална гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“, научи Haskovo.net. Момчето, задържано на 27 септември  вече е освободено срещу парична гаранция. Директорът на Механото Георги Славов нито потвърди, нито отрече информация, но уточни, че в училището няма пристигнал официален сигнал от нито една институция, че техен ученик е замесен в престъпно деяние.

Въпреки че от сряда вечерта тръгна масирана акция в цялата страна срещу незаконната миграция и трафик на хора, на територията на Хасково, Тополовград, Ивайловград, Димитровград и Свиленград, няма задържани нелегални, съобщиха днес от ОД на МВР.

Акцията е била и за крадени автомобили, подобряване безопасността на движението и недопускане на ПТП. Като резултат от нея в региона са проверени 143 автомобила и са съставени 8 акта и 2 полицейски разпореждания. Те обаче са за превишена скорост, липса на гражданска отговорност и шофиране без предпазни колани, уточниха от полицията в Хасково.

На пресконференция в столицата днес по обед обаче стана ясно, че къртица от ДАНС е изнасяла оперативна информация, която по всяка вероятност е предавана на организирана престъпна група, занимаваща се с каналджийство. Това обяви на брифинга заместник-председателят на ДАНС Олег Петков. Служителят е бил задържан тази сутрин.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов обобщи резултатите от акцията - общо проверени са 9702 лица, 5209 превозни средства, 955 обекта и местности и са заловени 501 незаконни лица, които са от Сирия, Афганистан, Пакистан, Иран. 46 каналджии са задържани и са образувани 38 досъдебни производства в различни апелативни райони на страната. Иззети са 20 оръжия от различен калибър. Акцията продължава.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини