От х:

Днес в x:

Надежда за Ирина Мишонова

Група млади художници правят изложба в „Лицо”, за да съберат средства за Ирина Мишонова. Откриването е на 8 юли, от 18:30 часа.

Хасковлията Васил Делчев е студент във факултета по изобразително изкуство при Великотърновския университет. Той е инициатор на благотворителната изложбата, а Петя Димитрова, която тази година кандидатства и Румен Райков са другите двама автори от Хасково. Към идеята се присъединяват още състуденти и приятели и така на изложбата своите купувачи ще очакват около 30 картини. Целият приход от продажбите ще бъде дарен за лечението на Ирина.

Работите на Румен Райков, Вълчо Жеков, Васил Делчев, Стефан Минчев, Михаил Попов, Петя Гочева и Петя Димитрова ще останат в „Лицо” поне за седмица. Младите хора възнамеряват да сложат и кутия за дарения.

Ирина Мишонова продължава да е в будна кома. От вторник е в Токуда, каза по телефона майка и. Сега лекарите се борят със сепсиса, който момичето е развило при преместването от Пловдив. За лечение и рехабилитация са необходими между 2000 и 3000 лв. месечно, 60 лв. на ден е само рехабилитаторът. Възстановяването може да продължи година или две, а клинична пътека за будна кома няма. Много съм благодарна на хората, които откликват, ще запазя всеки запис, всяка квитанция, за да ги види Ирина, когато се оправи, казва Татяна.

Румен Райков 
Петя Димитрова, Мистерия
Васил Делчев, Ландшафт
Стефан Минчев, Глава, пастел

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини