От х:

Днес в x:

10 °C

Пробация и условна присъда за младежите, стреснали Асеновград с бутафорни автомати

Районният съд прие постигнатото между страните споразумение, а двамата младежи се признаха за виновни и се съгласиха изцяло с последиците му, като се отказаха от разглеждане на делото по общия ред.

Р. К. е обвинен в извършване на „непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – излизане от задния десен прозорец на лек автомобил Мерцедес модел ГЛ350 с рег. № РВ4003РА, размахвайки предмет наподобяващ автомат „Калашников“, като деянието се отличава с изключителна дързост – хулиганските действия са били извършени в присъствието на случайно преминаващи граждани и в много груба форма засягат интересите на обществото."

Определеното му наказание е „пробация“ със задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично и срещи с пробационен служител в следващите 6 месеца.

Обвинението спрямо Р. Е. е същото, но деянието е било извършено от Мерцедес ГЛ350 с рег. № РВ 1291 РА. Той е осъден на 3 месеца лишаване от свобода, като наказанието е отложено за срок от 3 години.

Определението на съда е окончателно.

Припомняме, че на 3 януари т.г. два бели джипа с настанили се на отворените прозорци мъже с автомати, стреснаха местите с обиколки по улици на града. В крайна сметка се разбра, че става дума за снимки на клип, а оръжието е бутафорно. Случката обаче стресна не на шега част от асеноградчани и в полицията бяха подадени десетки сигнали. "Снимахме клип по студентски проект. Пропуснали сме обаче да изискаме разрешение от институциите“, обясниха тогава пред медиите младежите и се извиниха публично. Според тях става дума за недоразумение, тъй като било видно, че снимат клип, предвид движилата се отпред кола с камери.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини