От х:

Днес в x:

Баби и внуци огласиха читалище „Заря” с песните на Тодор Кожухаров

    Най-хубавите песни от репертоара на популярния народен певец от Хасково Тодор Кожухаров са подарък за града днес.

    Повече от 120 изпълнители от над 20 клуба от различни кътчета на България пристигнаха  за първото издание на фолклорния фестивал „С песните на Тодор Кожухаров“.

    Певческата надпревара, която се провежда в читалище ”Заря”, откри патронът на фестивала. Тодор Кожухароов поздрави самодейците с добре дошли и им благодари, че продължават да носят красивата българска музика в сърцата си.

    Баби и внуци изпълниха читалищната зала, за да покажат певческите си умения. Някои от тях се  изявят индивидуално, а други – групово. Сред изпълнителите е и 8-годишната певица Гергана-Мария Орвад от Дания, която ще пее под съпровода на акордеон от баща си  Адам Орвад.  Сред наградите за най-младите певци е звукозапис в БНР – Стара Загора. 

    В 18:30 часа днес ще станат ясни победителите в различните възрастови групи. Следва гала концерт на златните медалисти и лауреати на фестивала. Форумът закриват народната певица Дарина Славчева – солист на ансамбъл „Тракия“, танцов клуб „Любители на фолклора“ с ръководител Галина Щерева, концерт на Тодор Кожухаров и на хорото с дует Кожухарови.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Де
      Деянов
      3 -4
      15:50, 6 окт 2018
      Тодор Кожухаров е от "музикант къща не храни".
    • 2
      Ян
      Янко Митев
      6 -1
      09:00, 7 окт 2018
      Браво Тодоре! Когато си отдаден на нещо рано или късно последователите пристигат!
    Последни новини