От х:

Днес в x:

Режат една двойка за ин витро, 22 отговарят на условията

Едно от подадените 23 заявления за кандидатстване за финансиране на процедури „Ин витро и Ин виво“ не отговаря на изискванията, съобщиха от община Хасково. Отрязаната двойка не отговаря на чл. 4, ал. 1 от Правилника за финансиране на процедури „Ин витро и Ин виво“, според който поне единият от двойката трябва да има адресна регистрация през последната една година в община Хасково. По информация на Haskovo.net двойката, която не отговаря на условията, е от община Любимец.

До миналата година изискването беше кандидатите да имат постоянен или настоящ адрес в Хасково от минимум 5 години, но с решение на Общинския съвет този срок беше намален на 1 година.

Останалите 22 заявления отговарят на всички критерии. Това стана ясно след проведено заседание на комисията към общината.

Решението за одобряване и отхвърляне на кандидатите обаче трябва да бъде взето на заседание на Общинския съвет.

Документите на кандидатстващите семейства и лица, живеещи на семейни начала, бяха разгледани от комисията на заседание на 4 юни, на което не бяха допуснати журналисти поради конфиденциалност. След гласуването на сесията на Общинския съвет, след което всички кандидати ще бъдат уведомени, съобщават от общината. Одобрените двойки ще получат по 3 000 лева, което е предвиденият максимум.

Миналата година община Хасково финансира процедури на 32 двойки с репродуктивни проблеми.Те получиха по 2340 лева. До момента има данни за 2 родени бебета след процедурите, а други 6 се очакват да се родят. Предстоят и процедури за някои от семесйтвата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Го
    Голяма работа
    13 -6
    11:04, 11 юни 2018
    Някой ден ще ни режат за нещо, защото сме от Хасково, а не от София и тогава може някой да се замисли, защо когато става дума само за една двойка, госпожите и господата са толкова строги в критериите. Сами си копаем траповете и разделенията.
  • 2
    12
    123
    7 -4
    13:44, 11 юни 2018
    Еее, нали са от хасковска област,дайте шанс на хората, малките общини нямат такива програми, а и да им бяхте казали, като сте им приемали документите, грехота е.
  • 3
    Об
    общинар
    7 -5
    15:15, 11 юни 2018
    Тяяя една комисияя , ужааас от просто до топ интриганти , начело с Кремена Кондова и Докторката
Последни новини