От х:

Днес в x:

Уволниха дисциплинарно шефа на ГКПП „Капитан Петко войвода“ заради корупция

Началникът на ГКПП „Капитан Петко войвода“ ст. инсп. Васил Игнатов е дисциплинарно уволнен със заповед на министър Валентин Радев преди Разпети петък, съобщи „Старият мост“.

До крайната мярка се стигнало след продължило три месеца разследване за корупция на пункта на специално назначена комисия от „Гранична полиция“. Повод за дисциплинарното производство станала жалба на изнудвани пътници от страна на дежурен полицай. Според оплакването граничният полицай поискал 50 евро подкуп от двама мъже, внасящи бетонобъркачка от Гърция.

Засега единственият наказан е шефът на граничния пункт Васил Игнатов. Вината му била, че не е докладвал за корупционна проява на негов служител.

Ст. инсп. Васил Игнатов обаче твърди, че няма доказателства, че е знаел за корупционната проява. "Вменена ми е вина с користна цел - да не преча за осъществяването на престъпни схеми. Ще обжалвам дисциплинарното ми уволнение пред Върховния административен съд“, категорично заявил пред „Старият мост“ бившият вече шеф на ГКПП „Капитан Петко войвода.“

38-годишният Васил Игнатов бе началник на пункта от май 2010 г. досега.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    (гост)
    1 -1
    13:12, 13 апр 2018
    Капитан Петко Войвода, вместо с достойнство и чест да носите името на нашият вожд, а вие виж само за какво мислите, как по-бързо да се замогнете... 38 - 10 = 28 години, достатъчно се е накрал, да е жив и здрав и сега пак да оди да краде, но няма откъде, Прост народ слаба държава ... Реват за пари, а за работа не ги търси
  • 2
    Де
    ДЕЛЮ
    1 0
    14:37, 13 апр 2018
    То от това ГКПП да не ти се налага да минаваш. Посрещтат те дупките по плаца, след това голема опашка от чекашти паспортна проверка коли, а след това в некои случаи и проверка на кола и багаж като на престъпник.ЕС.
Последни новини