От х:

Днес в x:

Как се отървах, когато непознат ми досаждаше. Жени споделят

Пост в Twitter на млада жена накара потребителки да разкажат случки, когато са станали обект на нежелани опити за сближаване от страна на непознати мъже. За вирусния пост на Амна (Amna) пише The Independent.

Тя седяла в кафето сама и четяла книга. Непознат ѝ предложил да я почерпи с питие. Тя отказала учтиво, но той започнал да я уговаря. Дори когато казала, че чака приятеля си, досадникът попитал дали приятелят ѝ забранява да има други приятели.

Тогава жена, случайно намираща се там, се приближила с радостна усмивка и я запрегръщала, все едно се познават и  се радва да я види.

Тази кратка история предизвикала голям отзвук - половин милион харесвания, 100 хил. репоста и над 1000 коментари.

Момичета разказват свои житейски истории, в които тяхното "не" не било възприето като отказ от някой мъж. Nякои пишат, че са се отървали, защото се е намесилa непозната жена.

"Докато учех във Флореция в клуба загубих компанията си приятели. Един млад мъж ме хвана, за да танцува с мен, и всичко, което трябваше да направя, беше да погледна случайно момиче. Тя се приближи и започна развълнувано да вика, все едно сме най-добри приятелки, които не са се виждали отдавна, и ме измъкна от ситуацията. Жените ще разберат", пише в коментар.

Друга си спомня как ѝ досаждал възрастен господин, докато била на работа в мола. Работела в моден магазин и не можела да отговори грубо на потенциален клиент. От нежеланото внимание я спасила реална клиентка, а докато плащала покупките си, казала "Изглеждахте така, сякаш някой трябва да ви спаси".

Но и мъжката намеса може да помогне. "Някакъв тип притесняваше тази дама веднъж във влака, а тя беше сама, така че брат ми се представи за нейн съпруг, и онзи се махна. 10 години по-късно той все още е нейн съпруг", пише нюйоркчанин.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини