От х:

Днес в x:

Ботевци – общински първенци по футбол

Футболистите на Езиковата гимназия са общински  шампиони и в двете възрастови групи на Ученическите игри по футбол

Бурните възгласи на публиката, удовлетворението от победата и удоволствието от играта са най-голямата награда за футболистите на Езикова гимназия „Христо Ботев“, които спечелиха общинския етап от Ученически игри по футбол в Кърджали и в двете възрастови групи. Състезанието е включено в националния календар на Министерството на образованието и науката.Футболистите продължават победния си ход към областно и зоналното първенство, където ще се срещнат на терена с най-силните отбори от Хасково и Димитровград.

Отборът на Езиковата гимназия – младша възраст (8-10 клас) с капитан Павел Иванов спечели първото място след три последователни победи. Четвъртфиналната среща бе срещу футболистите от ПГ по строителство „Христо Смирненски“, град Кърджали, завършила с резултат 8:0.  Голмайстори бяха Исмаил Ферах, Ивайло Иванов, Аксел Мустафа и Емирджан Сюлейман.Резултатът от полуфиналната среща срещу коравия и равностоен съперник - отбора на СУ „П.Р.Славейков“бе постигнат след добрата защитна игра на футболистите на Гимназията и точните попадения  на Аксел Мустафа за изравнителен гол 1:1 и  на Исмаил Ферах за победен гол и резултат  2:1. На финала отборът на ботевципобеди този на СУ „Отец Паисий” след драматичен мач, завършил с резултат  2:1. Като  голмайстори  се изявиха Павел Иванов и Исмаил Ферах.

Вторият  тим на Езиковата гимназия – старша възраст (11-12 клас) с капитан Христо Николов  извоюва първото място след победа на полуфинала над отбора на ПГпо туризъм „Проф.д-р Асен Златаров” с 3:0.Хектрика реализира капитанът Христо Николов.Зрителите на стадион „Горубсо” в Кърджали се насладиха на професионалната игра на  старшите футболисти на Гимназията, които спечелиха финала срещу СУ „Отец Паисий” след драматичен мач  2:2 в редовното време, с голмайстори - Аксел Мустафа и Георги Чивилиев. След  изпълнението на дузпи се стигна до общ резултат 7:6 в полза на ЕГ „Христо Ботев”. Мачът беше много оспорван и динамичен и  футболистите заслужено обраха овациите на публиката.

Успехите  на момчетата  от двата отбора се дължат на усилените тренировки и добрите условия за спорт, създадени в Гимназията, и на отборния дух, изграждан  от  екипа преподаватели и треньори, които работят отговорно и вярват в успеха на своите състезатели.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини