От х:

Днес в x:

Езиковата:Магията, наречена творчество

Ботевци споделиха красотата на магията да твориш

На 17.11. 2017г.  в ОДК – Кърджали, се проведе регионална кръгла маса за обмен на добри практики по  проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1 - за учебната 2016/2017 година. Събитието бе организирано от РУО –Кърджали, и на него бе представена работата по проектана училища от  региона.

Най-внушително и впечатляващо бе участиетона учителите и учениците от Езиковата гимназия „Христо Ботев“. Още във фоайето на сградата гостите на форума бяха посрещнати с изложба на клуб „Занаятчийска работилница“ с ръководител Мария Митрева и  клуб „Млад еколог“ с ръководител Иванка Янкулова. Те с интерес разгледаха изготвените  от учениците сувенири, предмети за украса, пана и рисунки, изработени от глина, естествени, природни и рециклирани материали.

Официалната част на кръглата маса бе открита от ботевския фанфарен оркестър с ръководител Мария Митрева.Музикантите изпълниха ръченица и пайдушко хоро и заслужено спечелиха аплодисментите на публиката. В рамките на програмата се представиха и клубовете „Забавна и полезна математика“ и „Забавна математика“ с ръководители Миглена Николова и Милена Кьосева. Със занимателна презентация под мотото: „Математиката е красота, а красотата се подчинява на законите на Математиката“ ученици, участници в клубовете, разказаха за своята работа през изминалата учебна година. В занимателна игра те показаха „Задачите на Христо Ботев“ и отправиха към публиката и други занимателни предизвикателства от света на математиката.

Участници в клуб „Млад хороводец“ с ръководител Гинка Кирчеваизиграха на  сцената  камерен  народен танц и бяха аплодирани от гостите за красивото ивъздействащо изпълнение.Ученици от  клуб „Театрално студио“  с ръководител Атанас Атансов изпълниха кратък етюд от представената  от тях  миналата година пиеса „Буре барут“ на Деян Дуковски и впечатлиха всички присъстващи със своя актьорски талант. За пореден път възпитаниците на Езиковата гимназия показаха, че училището им е пространство и на знанията, и на уменията, и на творчеството.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини