От х:

Днес в x:

Делян Добрев остава депутат, прецизираха обвинението срещу Румен Овчаров. Преглед на печата

Споровете по казуса с Делян Добрев са сред водещите теми на вестниците във вторник.

„Ден след като Делян Добрев обяви оставка като депутат и областен координатор на ГЕРБ в Хасково заради скандалите в общината, всички областни структури на партията и различни нейни организации излязоха с декларации, че подкрепят Добрев и настояват той да остане в политиката. Депутати от ГЕРБ и от „Обединените патриоти“ заявяват, че ще гласуват „против“ евентуалното искане на Добрев за напускане на парламента, а решението за шефския му пост в ГЕРБ е в ръцете на лидера Бойко Борисов. Скандалът бе наречен от БСП „Кумгейт“. ГЕРБ твърди, че БСП е вербувала кмета, а фирми, свързани с близкия до социалистите бизнесмен Иван Стаматов, санират блокове в Хасково. Депутатът от „БСП за България“ Елена Йончева цитира разследвания, в които се твърди, че шефът на финансовата комисия в Хасково Даниел Гаргов, който е съпруг на братовчедка на Добрев – Росица Гаргова, има участия във фирми, които печелят обществени поръчки в общината… " – в. „Дневник“.

„Добрев си депозира оставката утре, депутатите я отхвърлят в сряда Делян Добрев ще остане депутат и председател на ГЕРБ в област Хасково. Това разказаха пред „24 часа“ от партията след продължило 3 часа заседание на местния актив.

Острата размяна на реплики между ГЕРБ и Румен Радев също продължава да е във фокуса на всекидневниците.

„Румен Радев: Щом ГЕРБ търсят битка с мен, ще си я получат Рискуваме Председателството да се превърне във витрина на „гейт“-ове, които започнаха да гърмят навсякъде в страната. Това каза президентът Румен Радев на откриването на учебната година в Софийския университет, предаде „Фокус“. „Притесняват ме всички процеси, които стават в страната и то на фона на предстоящото Европейско председателство“, посочи той. „Управляващите гледат на това Председателство като на някаква омерта, която да гарантира спокойствие отвътре и легитимация отвън“, коментира президентът и допълни, че трябва да се обърне внимание на централния управленския модел. „Не заради това дали то ще бъде успешно или не. Считайте, че накрая ще бъдем „потупани по гърба“, такава е практиката в Европа“, посочи Румен Радев… " – в. „24 часа“.

„Ако смятаме, че ще имаме севернокорейски нов лидер, който ще се нарича Румен Радев, аз не бих искал българският президент да бъде олицетворение на противопоставянето и на разделението на нацията. " Това каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, цитиран от „24 часа“.

Всекидневниците информират и за обвинението срещу Румен Овчаров за мини „Бобов дол“.

„СЗ „Антикорупция“ предяви прецизно обвинение на Румен Овчаров – бивш министър на енергетиката по делото известно като делото за „Мини Бобов дол“. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. След изготвяне на съдебно-икономическата експертиза, на Румен Овчаров е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, от която за „Мини Бобов дол“ ЕАД са последвали щети в размер на 8 940 231.47 лв… " – в. „Труд“.

Ставащото в съдебната система отново е сред актуалните теми.

„Изборът на съдиите за техните представители в новия Висш съдебен съвет (ВСС) е преминал без нарушения и манипулации. Това реши смесеният състав на Върховния касационен съд (ВКС) и на Върховния административен съд (ВАС), като остави без уважение жалбата на бившия председател на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов срещу проведения през лятото избор, съобщи пресцентърът на ВКС. Решението не подлежи на обжалване. „ – в. „Дневник“.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Др
    дръж се Деляне!
    5 -19
    09:08, 3 окт 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Ко
    Косе Босе
    17 -1
    09:40, 3 окт 2017
    Всичко тези дни ми прилича на края на 80-те години, когато на събрания въодушевено се заклеймяваше Илия Минев. Днес пак събрания, пак патос, пак... комунизъм! След 2 години , обаче, ГЕРБ ще бъде големият губещ в ХасковоV Замислете се и се поправете докато не е станало прекалено късно!
  • 3
    Ша
    Шайката
    15 0
    10:16, 3 окт 2017
    Шайката се произнесе и забрави, както винаги, че тежката дума е на народа!
  • 4
    Го
    Гочо
    14 -1
    10:39, 3 окт 2017
    Няма ли капка достойнство този човек !
    Бъди мъж - дръж на думата си, като кажеш че напускаш - напусни, не си венчан за този депутатски стол. Пък може да те случи заместника ти да бъде по-кадърен от теб.
    Нищо че си докарал 140 млн. евро за общината - по важно е къде и при кого са отишли.
    Нека бъдат добри редакторите на Хасково-нет и да публикуват анкетата си - 75% от Хасковлии не те искат !
  • 5
    Bl
    blabla
    12 0
    10:43, 3 окт 2017
    по добре да имаме севернокорейски нов лидер, който ще се нарича Румен Радев, от колкото стар мафиотски бос, който се нарича... Ал Капоне
Последни новини