От х:

Днес в x:

Представиха културното наследство на Ардино

В рамките на Есенните културни празници в Ардино в залата на Общинския музей се проведе иновативна презентация за опазване и представяне на културното наследство в общината в Европейските дни на наследството. Мероприятието уважиха кметът на побратимената община в Турция – Нилюфер (Бурса) Мустафа Бозбей, председателят на Сдруженията за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (ардинци) от Бурса Айдън Йълмаз, лидерът на сдружение „Балканлълар“ (Балканци) от Истанбул ОлджайЙозгюн. Тук бяха ощекметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, почетният гражданин на Ардино Решат Айдън, проф. Рахиме Орал от Измир, началникът на Районното полицейско управление в Ардино Щилян Узунов, бившият дългогодишен член и зам.-председател на Комисията за защита на конкуренцията в София Реджеб Мустафа.

С едночасова мултимедийна презентация зам.-председателятна Обществения съвет
за закрила на културното наследство в АрдиноСеляхидинКарабашев представи културното наследство на територията на общината.

„Особено ми е приятно да бъда тук в храма на културата заедно с нашите приятели от побратимените ни общини Нилюфер – Бурса, Картал – Истанбул, Къркларели, от нашето сдружение „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса, „Балканлълар“ (Балканци) в Картал. Благодарни сме им за тяхната неизменна съпричастност към нашите прояви и инициативи“, заяви в своето приветствие кметът Ресми Мурад. Той благодаря на всички ардинци, които милеят и работят заедно, за да бъде Ардино по-привлекателно място за всички живеещи и гости.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини