От х:

Днес в x:

Търсят 20 миячи безсрочно на заплата от 750 лева

Работодател обяви 20 свободни работни места за миячи на превозни средства, прозорци, перачи и сродни на тях, пише в сводката на Агенцията по заетостта. Служителите ще бъдат наети безсрочно на заплата от 750 лева.

В справката на Агенцията са заявени и над 50 свободни работни места в шивашки фирми в Хасково. Обявените възнаграждения са също 750 лева.

Сред останалите обявени свободни места за работа преобладава търсене на шофьори на тежкотоварни автомобили и автобуси, продавачи в магазин, производство на облекло и други.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Пе
    петя
    35 -1
    13:36, 23 сеп 2016
    Но това са заплати бруто а не нето затова доста ще потърсят
  • 2
    Ед
    една жена
    44 0
    13:37, 23 сеп 2016
    Шивачка....750лв....Хасково?Това 24 часа на ден ли ще се работи??
  • 3
    Ма
    МАНГО
    53 0
    14:45, 23 сеп 2016
    Глада за служители /не коментирам дали са кадърни или не/ ще става все по-голям и щат не щат, т.нар. "бизнесмени" ще вдигат възнагражденията. Жалкото е, че все още има много от тези, които са с овчи душички и са съгласни да работята за по 420лв. Но и тяхнато време отминава. До 2 год. възнагражденията ще бъдат двойни, спрямо сегашните - но дали ще има на кого да ги дадат, освен на тези от Република и едно близко до нам село.
    • Но
      нов гост
      12 -2
      15:43, 23 сеп 2016
      Някой бе казал:Ще си внесем работници.Аима и мигранте ще реш
  • 4
    Бр
    Браво
    40 -2
    17:22, 23 сеп 2016
    Мияч на автомивка, шивачки - 750 лв. Учител - 600 лв също бруто. Лекар - 700 лв. Питайте после защо младите хора ходят в чужбина. Защото никой, които вложи добросъвестно в образованието си няма да е готов след това да работи за заплата 500-600 лв. Дори и тези, дето си избутват образованието или си го купуват, не са съгласни на такова заплащане - че те са вложили за документа диплома многократно повече. Не вярвам след две години да са двойни заплатите, но със сигурност много работодатели ще изгърмят с това с отношение към кадрите! И със издевателствата над служителите - да не дават почивки, отпуски, болнични, дори да не можеш да обядваш, защото всичко е спешно!
    • Не
      Незапознат
      14 -27
      18:53, 23 сеп 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 5
    13
    134523532
    39 0
    17:43, 23 сеп 2016
    Те нека си ги обявяват тези заплати - реално няма никой да ви ги плати. А ако наистина ги дават - това значи, че ще се работи без почивен ден, по 12 часа и без никакви почивки. От частник пари за да видиш най-малкото душата ще ти извади! Града оредя, хората които се отказват от някаква работа много добре раздухват какъв зор са видели, какъв е работодателя, плаща ли редовно и дали си струва да се заробиш на такова място. Всеки преценя за себе си и в повечето случаи никой не иска да се забърква във интриги и неприятности! Харата започнаха ден за ден да го карат. Така и няма сигурност дори да си с договор - защо тогава да си отварят повече кахъри - по просто е днеска работи това за толкова пари, утре това и т.н.
  • 6
    Pd
    Pd
    33 0
    18:00, 23 сеп 2016
    За съжаление точно така стоят нещата - като си на светло с договор пак не е розово положението - във всяка една сфера. Ако не си от кръга на приятелките и близките на директорката - положението ти се клати. Във всеки един момент може да ти се намекне нещо, за да ти вземат страха. За такива обикновени и неприближени, правата и кодекса са само на хартия - не можеш да отсъстваш от работа непредвидено, дори да ти се наложи момента все не е подходящ. Нищо, че други се разходат в същото време по чужбина, по почивки, по измислени санаториуми за измислени болести! Но ако на тебе ти се наложи да ползваш болнични директорката веднага размахва пръст и дава себе си за пример - не може. А когато тя е отсъствала месец - тогава може. Има си едни роби, дето е прието, че могат да се подритват както им падне - все едно, че тези хора не са хора, нямат права, регламентирано работно време и почивки, те не ядат, не пият, не спят, нямат нужда от почивка, нямат деца, нямат семейства, нямат лични грижи, могат да работят на минималния праг, да вършат работата и на който не може, е накрая пак да не им отчетат труда! И акто им намекнеш няколко пъти, че ако много искат ще си търсиш друг, обикновено се отказват да искат каквото и да било. Да, ама робите понякога се гневят и може и да сбъркат в работат си. И някоя директорка ще обере отговорността и ще съжалява за поведението си! Принципите включват да мериш с един аршин хората, правилата да са еднакви за всички. Работата е обща, а не само за някои, работният ден е ЦЯЛ за всички, не само за някои. И ЩОМ някои работят на ДВЕ МЕСТА, трябва да е разрешено за всички или тогава за никой. Когато нещо не е свършено - навикването е за всички по веригата, а не само за този който е пред тебе. Сроковете са всички, а не само за тези, на които можеш безнаказано да повишаваш глас.
  • 7
    Nq
    nqkoi si
    28 -1
    20:14, 23 сеп 2016
    точно така работодателите са големи експлоататори а не дават пари, аз например работих лятото на морето в Лозенец, шефа е хасковлия в хотел Алпина работих нощни смени по 12 часа а заплатата 500 лева и за капак задържа юлските заплати за края на сезона накрая ги изплати, но не там е проблема и нямаше отпуски нищо не се полагаше, така че не отивайте там да работите защото отиваш за едно а вършиш хиляди неща за едни и същи пари .
  • 8
    Аа
    Аааах
    20 -9
    21:24, 23 сеп 2016
    Леле, тая незапозната била много тънкообидна. Не стига, че си позволява да дава съвети, да критикува, да многознайничи, ами и кълве по всеки, чието мнение се различава от нейното. Каквито и свободни места да има за които и да ги "ринеш с лопата" в цивилизованите страни си има ценз за различните професии. Никъде не е нормално чистачката да взима повече от банковия служител. Или миячката повече от един учител или лекар! Точно затова си има специализирани училища, колежи, профилиране и професионална ориентация. На някой като не му се работи интелктуален труд отивада копае. Да нито е лесно, нито толкова елементарно. Но не е като да правиш сложна операция или да укротяваш деца, или да се разправяш с капризни клиенти, или да водиш счетоводство и т.н. НЕНОРМАЛНИЯ ПАЗАР НА ТРУДА САМО СТИМУЛИРА БЕЗРАБОТИЦАТА.
    • Не
      Незапознат
      7 -17
      23:49, 23 сеп 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 9
    Кк
    кк
    8 -1
    23:18, 23 сеп 2016
    Даеам ви прост пример работя като "Публичен изпълнител" за 730 лв брутна заплата, преценете кое е по сложно....
  • 10
    Ми
    минел
    8 0
    23:25, 23 сеп 2016
    е защо никой не уточнява за колко време са тея 750лв ,.за 20 или 30 дена в месеца и по 8 или 24ч на ден те казват даваме 750лв но за 2 или 3 месеца ???
  • 11
    Сл
    служител
    24 -1
    09:19, 24 сеп 2016
    Така ще, докато разни овце твърдят, че у нас такъв е пазара на труда и че ненормалното било да се сравняваме с цивилизованите страни. Хората бягат в чужбина не само за по-добри доходи, а точно защото там нещата са регламентирани, ясни и прозрачни. Всеки си прави сметката какъв труд може да работи и каква професия да практикува. А работодателите ясно заявяват - такива пари за такъв работен ден и такива ангажименти. Който не му изнася - да си търси друго. Който иска да работи да работи. Във всяка държава има прослойки, които се тарикатят и гледат да не работят. Но само тука безрабтната ромка влиза в магазина и пазарува два пъти повече от работещия, защото сметката не и е проблем. Значи тя може да глези ромчетата със всякакви лакомства - а работещите родители трябва да пазаруват разумно, че да не им останат гладни децата до края на месеца. Ще се обезлди не, ами ще пресъхне кранчето на управляващите. Като няма кой да опъва каиша от къде ще капят данъци и пари за помощи. Геноцид над българското население!
  • 12
    Ан
    Антон
    9 0
    23:17, 24 сеп 2016
    Няма какво да се лъжем, всеки знае колко е заплатата за Хасково. И как всички шефове не дават повече. Продавачи, касиери в частния сектор взимат 450-500лв. на месец за 6 дневна работна седмица! Рядко се почива по празниците- църковни или национални. Така че тия миячи за 750лв. ги знаем.
  • 13
    Bo
    bob
    7 -2
    15:04, 25 сеп 2016
    И кой ограничен индивид по-горе защитава чистачките от Шератон. Да ходи тоя да работи като чистачка в Шератон, като им били високи заплатите там. Защо този индивид се е набутал в Хасково и философства на теми, с които очевидно не е запознат. Или може би хасковските заплати от брято 500 лв. са му достатъчни да се храни - ама не с храна, а с философски безмислици!
    • Не
      Незапознат
      0 -2
      00:06, 26 сеп 2016
      Съжалявам че така сте го разбрали.Не ги защитавам.Дадох пример и евентуална алтернатива за избор на тези които искат повече пари.Но не е задължително там. Възможно и другаде да е.Мястото е условно.Причините поради които двамата сме се набутали в този град може да са едни и същи.И независимо колко взимаме явно са ни достатъчно с или без филосовски безмислици.
  • 14
    Аз
    аз
    9 0
    15:34, 25 сеп 2016
    Чакайте малко бре хора, откъде на къде аз редовия служител да нося на гърба си изкривения пазар на труда, статистиката за безработицата, икономическите показатели, производителността, ефективността и отговорността за свършеното. Аз съм служител! Имам определено образование, професия, искам да работя точно това, за което имам документ, и искам човешки условия! Ясно е, че заплатите не са европейски, но като е Хасково - хайде да не се плаща! Ясно е, че всеки иска добро отношение и оценяване на труда, но като е Хасково - хайде да се навикваме за щяло и нещяло на този, които не можем да нагрубим без последствия! Ясно, че има безработица, но като е Хасково ще назначим този, за когото са ходатайтвали, а не този който става за работата и може да я работи! Ясно, че периодично директори и началници се смянят, но като е Хасково да правим масови чистки за новите кадри на власт имащите! От къдена къде аз като служител трябва да си търся другаде работа, ако нещо не ме устройства. Хайде да видим първо само мен ли не ме устройва или целия колектив роптае. Ако на всички им се струва, че отношението на директорката не е нормално, че тя не може да управлява хора, да бъде дипломатична, комуникативна и човечна, че госпожата налага всичко насила, че тенденциозно гони хора, че назначава свои дружки, че бърза изключително, което не дава възможност на никой да си свърши качествено задачите или заради което работата често пъти се върши по два пъти, че има двоен стандарт един за свои хора и един за другите, че променя мнението си водейки се по това което е видяла от други, а не това което е добро за колектива или ситуацията, че целенасочено тормози, мачка и обижда хора, че нагрубава родители, че говори зад гърба им за тях и децата им, а в същото време иска да ги привлича като ученици, че злепостава със думи и действия учители, които в същото време трябва да защитава като директор, че създава интриги, като привиква хора и ги разпитва за какво говорят, с кого говорят, или ги информира кой какво бил каза, че тази директорка не вижда, не цени, не приема труда на никой друг освен себе си и ничие мнение освен собственото! Защо аз служителят да си търся работа, след като моите права са нарушени. Защо директорката да не си търси работа. Питам, но не чакам отговор. Особено не и такъв, че това било нормално и такава ни била действителносттта. Така стоят нещатата, точно заради такива опевачки, повтарящи, че който иска повече трябва да си ходи да си го търси. Всеки от нас има право да си търси правата. Всеки иска да работи спокойно, да търси трибуна за проблеми, които не намират решение и отклик там където трябва. На този принцип са всички коментари по социалните мрежи и форуми. Нека хората споделят и знаят къде какво се случва. В днешно време няма потулени неправди!
    • Бе
      Безхаберника
      0 0
      09:14, 27 сеп 2016
      Чини ми се,че май става въпрос за едно СОУ,което е близо до реката,и носи името на български светец.......а може и да греша де......
  • 15
    Да
    даретодар
    0 0
    11:41, 27 сеп 2016
    Чини ми се, че става въпрос за един център за работа с деца и за нейната помощник директорка-пенсионерка по възраст и стаж, но "призвана" според директора за възпитател.
Последни новини