От х:

Днес в x:

Галантният загрява за злато за Европейското в Загреб

    Хасковският боксьор Емирджан Мехмед от клуб „Севдалин Василев“ заминава за подготовка на лагер край пловдивското село Извор. В продължение на една седмица хасковлията заедно с още 7 състезатели от националния отбор ще тренират усилено за Европейското първенство в Загреб, Хърватия. Веднага след това подготовката му ще продължи още една седмица на лагер в София.

    Талантливият хасковски боксьор получи възможност да участва на Европейското първенство, след като спечели две републикански титли и получи покана за участие в Националния отбор на България. Той завоюва златен медал на Държавното лично отборно първенство за ученици в Русе. Точно тогава младежът си спечели и прозвището Галантния хасковлия заради поведението си на ринга. В първия кръг на държавното първенство в Сливен, състезателят също стана шампион.

    Емирджан ще облече за първи път екипа на България на Европейското за ученици в Загреб, което ще се проведе от 23 до 30 юли. Там той ще се състезава в категория до 59 кг. „Очакваме да ни зарадва със златен медал“, каза единият от треньорите му Людмил Димитров. Участието на хасковлията в Европейското е голям успех за клуба, тъй като последният представител е бил Борислав Колев през 1988 г.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини