От х:

Днес в x:

"Дреме ми на шапката" - така в СУ започва фестивала "Дни на свободното слово"

Днес и утре (10 и 11 май) във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет ще се проведе студентският фестивал „Дни на свободното слово“.

„Дни на свободното слово“ традиционно се организира от Факултетния студентски съвет на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски” по повод Световния ден на свободата на печата, който се отбелязва на 3 май. Главната идея на организаторите на събитието е да стимулират студентската активност и гражданска позиция по теми, свързани със свободата на словото в българската журналистика и промените, които настъпват в нея.

Фестивалът ще бъде открит в 16:00 часа днес в Театралната зала на Софийския университет с дискусията „Дреме ми на шапката“. Гости ще бъдат студенти от специалност „Журналистика“, които поддържат собствен блог „Цветоглед“. От 18:00 часа ще се проведе и дискусията „Слово под лупа“, по време на която участниците ще могат да се срещнат с Марин Николов, носител на наградата на фондация „Радостина Константинова“ за разследваща журналистика. От 19:30 часа ще бъде излъчен филмът „Джефри Уайгънд – вътрешният човек“ – разказ за учения, който се опълчва на тютюневата промишленост в САЩ. Автор на филма е Радостина Константинова, а оператор и режисьор е Огнян Ангелов.

Утре от 17:00 часа в зала 16 във Факултета по журналистика и масова комуникация ще се проведе дискусията „Регулация на свободата на словото в обществените медии“ с участието на Таня Величкова, Добрина Чешмеджиева и Георги Лозанов. В 18:30 часа ще бъдат наградени победителите в студентския конкурс за есе „Цензурирай ме, ако можеш“. Наградите са предоставени от Книжен център „Гринуич“ и Театър 199 „Валентин Стойчев”.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини