От х:

Днес в x:

Патриархът отслужи водосвет на бойните знамена

Българският патриарх Неофит отслужи тържествен Водосвет на бойните знамена и знамената-светини пред паметника на Незнайния воин в София в Деня на храбростта.

На площада в центъра на столицата присъстват президентът и върховен главнокомандващ на армията Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на отбраната Николай Ненчев.

 
Велики Господи, подкрепи сърцата на българските войни. Направи ги честни и достойни бранители на правдата, реда, спокойствието. Вдъхни им, Господи, мъжество, доблест и благоразумие. Пази ги от всяко неблагочесно дело, възвиси ги”, каза в молитвата си патриархът.

В края на молитвата на 6 май свещениците повториха три път "Христос Воскресе", а войниците и държавниците на площада отвърнаха в един глас "Воистину Воскресе".

След това с камбанен звън и "На многая лета" започна ритуалът по освещаването на знамената-светини. Благослов получиха многото ветерани, които са дошли на ритуала. Поръсени със светена вода, бяха и главите на президента и на военния министър.

Източник: http://novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини