От х:

Днес в x:

Свиленград брани митницата: ОбС с декларация, Желев с тапа на границата

    Общинските съветници на Свиленград приеха декларация срещу закриването на Митница Свиленград, предложено от финансовото министерство преди седмица.

    На своето последно преди Коледните празници заседание ОбС гласува документа. Декларацията беше като първа точка от сесията. На нея обаче не дойдоха 8-те съветници от ГЕРБ.

    13 от 21 общински съветници гласуваха“за“ и декларацията беше приета.

    Общинските съветници посочват, че са против исканите промени от финансовия министър Горанов за закриване на най-голямата сухопътна митница в България – Свиленградската. Според тях готвената централизация на администрацията няма да спре корупцията. Това може да стане единствено ако се стигне до поръчителите и покровителите на каналите, тъй като организацията им не е по силите на отделни митничари, смятат съветниците. Те настояват финансовото министерство да задължи ведомството на Ваньо Танов да извърши всички необходими действия, който да превърнат Митница Свиленград в съвременна европейска структура.

    Независимият общински съветник Живко Желев единствен от съветниците в залата взе отношение относно декларацията.

    Той обяви, че ако в крайна сметка се реши закриването на Свиленградската митница, ще организира протести по АМ „Марица“, както и на ГКПП Капитан Андреево. Желев е в готовност да инициира и общоградска подписка срещу затварянето на митническото ведомство в Свиленград.

    Декларацията е адресирана и ще бъде изпратена до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, шефа на Агенция Митници Ваньо Танов и областния управител на Хасково Станислав Дечев.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини