От х:

Днес в x:

Официално: Не е открито взирвно устройство в района на Летище София (Снимки)

    Ето официалното съобщение на пресцентъра на МВР по повод случилото се на летище София днес:

    "Днес към 12.50 ч. при нормален обход на маршрута от наряд на "Гранична полиция" служебното куче е реагирало на взривно устройство при паркиран на Терминал 1 на Летище София микробус. Веднага е задействана процедурата за реакция при такава ситуация. На място са пристигнали екипи на отдел "Противодействие на бомбения тероризъм" на СОБТ, гранични полицаи, служители на СДВР и ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", както и медицински екипи. Районът е обезопасен. По решение на ръководството на летището бе създадена организация за пренасочване на пътниците и организиране на полетите от Терминал 2.
    Междувременно започнаха и изцяло съобразените с всички процедури действия,  предвидени при такъв вид сигнал. В хода им бе извършено контролирано взривяване на един от багажите, свалени от буса, при което взривно устройство не беше открито. Действията продължиха с щателен оглед на останалия багаж и на самия двигател на микробуса, където също не бе открито взривно вещество.
    Междувременно криминалисти установиха водача на буса, както и посоката му на придвижване. Екипите на СОБТ се изтеглиха. Проверката и огледът на микробуса ще продължат от служители на СДВР. "

    "Пълни некадърници!" Това заяви по-рано днес пред столични медии премиерът Бойко Борисов по повод паниката за евентуална бомба на летището. Борисов определи като неадекватни реакциите на всички, имащи отношение към казуса.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини