От х:

Днес в x:

1,7 г зад решетките за трафиканта, прегазил граничен полицай

Година и седем месеца зад решетките получи 31-годишният Стефан Георгиев от Любимец, който на 3 април прегази между свиленградските села Сладун и Варник граничния полицай Александър Райков. Граничарят пострада, докато се опитвал да спре автомобила Мицубиши Галант, пълен с бежанци, пресекли незаконно границата.

Граничарят бе приет в болница, а нараняванията му са определени като средна телесна повреда. За участието в канала за нелегални Георгиев е трябвало да получи възнаграждение от 100 лв., заявил самият той в самопризнанията си.

Присъдата за Георгиев е след споразумение. Той отива зад решетките при общ режим и лишаване от право да управлява моторно-превозно средство за срок от две години.

Пред съда е направил пълни признания, включително, че умишлено е блъснал граничаря.

По делото са отделени материали срещу Стефан Георгиев, касаещи привеждането на лицата през границата, и се провежда разследване в Районна прокуратура-Свиленград.

Междувременно стана ясно, че от снощи МВР провежда акция за издирване на нелегални и трафиканти в Свиленград. Извършват се обиски и проверки на различни адреси. Засега няма информация за задържани.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини