От х:

Днес в x:

Фолк певицата Валя и Фарук Йълмаз ще пеят за празника на Ардино

    На 19 септември (събота) от 18.30 часа в рамките на традиционните есенни културни празници в Ардино известната поп-фолк изпълнителка Валя ще изнесе концерт в центъра на града. В програмата е включено и удивително огнено шоу.

    Днес започна есенният панаир в Ардино. Той  ще продължи до 20-ти септември (неделя). Организаторите са предвидели богата културна и спортна програма.
    Проявите ще бъдат открити на 18 септември (петък) от 11 часа с концертна програма на Михаил Тодоров и групата му от Димитровград. На сцената ще излязат и самодейни колективи от градското читалище „Родопска искра 1921”.  От 17 часа тържествено слово за Празника на Ардино ще произнесе кметът Ресми Мурад, след което ще започне концертната програма на известния турският изпълнител Фарук Йълмаз.

    За втора поредна година в местния ресторант „Перла” ще се проведе форумът „Да инвестираме в община Ардино” с участието на представителите на малкия и средния бизнес, побратимените общини и сдруженията за приятелство и сътрудничество.
    В спортната програма са включени турнири по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо, плажен волейбол и тенис на маса. В парк „Нилюфер” ще се проведе спортен празник с участието на децата от ОДЗ „Слънце.
    За дните на Ардино се очакват официални делегации от побратимените общини в Турция – Нилюфер и Картал, както и представителна група от Сдружението за културно сътрудничество «Егридерелилер» (ардинци) от Бурса начело с новия председател Айдън Йълмаз.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини