От х:

Днес в x:

Двойка ему в хасковския зоопарк, крокодилът снесе две яйца

    Двойка ему са най-новите обитатели на хасковския зоопарк. Птиците са от Чехия и са пристигнали в събота. „Едва на четири месеца са“, обясниха служители на зоопарка, които се грижат за новото попълнение.

    Австралийските птици достигат височина 1.5 метра, почти колкото щраусите. Хранят се с фураж и люцерна. Любопитни и дружелюбни, те оглеждат всичко наоколо и с особена стръв се нахвърлят върху лъскави предмети. „Надяваме се посетителите да не им хвърлят храна, защото така умря щраусът, задави се с найлонова торбичка. Двойката кенгуру пък бяха отровени с някаква неподходяща храна. Емутата се нахвърлят на лъскавото и кълват настървено, достатъчно е някой да им подхвърли стъкълце и са дотам“, безпокоят се служителите на зоопарка. Но допълват, че в района вече са монтирани 6 камери за видеонаблюдение и евентуални злонамерени действия на някои посетители няма да останат скрити.

    Двете лъвици пък вече са освободени от тясната клетка и се разполагат в допълнително изграденото пространство до нея. Там са поставени огромни пънове, както и няколко огромни камъка за игра на големите котки. Досега те бяха затворени в тясна клетка с бетониран под.

    Крокодилът, които още преди години кръстиха Мария, пък преди дни снесъл две яйца, похвалиха се още от зоопарка. Разбира се, от тях няма да се излюпят малки крокодилчета, защото не са оплодени. Но ако хасковският зоопарк се сдобие с мъжки екземпляр, може и да ги развъждаме, на шега или сериозно подхвърлят от зоопарка. Засега държат двете яйца в хладилника.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини