От х:

Днес в x:

Как да оцелеем при зомби апокалипсис

Да бягаме в Русия в случай на зомби апокалипсис, съветват канадски учени, които са анализирали кои страни са най-приспособени за оцеляване в случай на тотална епидемия.

Изследователите от катедрата по математика и статистика към университета на Отава са моделирали разпространението на подобна инфекция и последствията, които очакват света в такъв случай, пише Foreign Policy.

Учените смятат, че зомби епидемията ще се разпространи по цял свят, преди някой да осъзнае нейните мащаби. За да се спре нейното разпространение, ще се наложи унищожаване на световната икономика. "Ако зомби вирусът е реален, то епидемията е работа само на няколко дни", цитира изданието думите на участниците в изследването.

За да спрат апокалипсиса, държавите ще бъдат принудени да въведат строги карантини, които да прекратят търговията между страните. В резултат гражданите ще започнат да изпитват недостиг на храна, лекарства и вода.

"Не е задължително да ви убие именно зомби. Това може да бъде замърсена вода, лоша храна и понякога други хора. Освен това недостигът на храна ще доведе до безредици, а това – до същите убийци, каквито са и зомбитата", отбелязва Foreign Policy.

Но някои страни все пак са по-приспособени от други за оцеляване в такива екстремни условия. Например за заразяването на цялата територия на САЩ със супервируса ще бъдат необходими само 28 дни. Същото се отнася и за страните с голяма плътност на населението в Азия.

В най-изгодно положение според канадските изследователи се намира Русия. По оценка на учените в условията на глобална пандемия най-много шансове за оцеляване ще имат жителите на Сибир и Далечния изток, които могат да оцелеят дори след гибелта на целия останал свят.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Не
    не савсем
    0 0
    09:44, 28 авг 2016
    русия е много вероятно да умрът бързо зомбитата ще напат населените раяони трябва да се с крием в села или -планини на вискоко кадето няма много хора
    • Ан
      Андрей
      0 -1
      23:37, 7 авг 2023
      Напротив да си чувал за руска зима и ,че температурите падат до -40градуса
Последни новини