От х:

Днес в x:

Футболист: Искам стадион и да стана кмет

    Искам да се направи стадион на мястото на съществуващото малко игрище в димитровградското село Крепост, настоява Емил Михайлов, който е аматьор футболист и по собствените му думи ще бъде кандидат за кмет на селото от ГЕРБ. Идеята на 42-годишният мъж е съществуващото футболно игрище, което с размери 50 на 30 м, да се разшири и да се направи стадион със стандартни размери. След което големият терен да се огради, за да не влизат животни и да се направи поливна система. „Крепост е най-голямото село в общината, има 1526 жители, а нямаме стадион, докато в по-малките има. Това не е нормално“, заяви Михайлов. По думите му в селото се събирали около 30-тина души, голяма част от тях младежи, и играели футбол. Този уикенд дори си организирали аматьорски турнир.

    Емил обясни още, че теренът на игрището е направен с доброволен труд, а топките, вратите и мрежите си ги купували сами. През пролетта дори сложили кутии за дарение в местни хранителни магазини за събиране на средства за игрището. Тогава били събрани 126 лева. Сумата обаче стигнала само за няколко топки, мрежи и други дреболии.

    Кметът на селото Димитър Белчев пък заяви, че футболното игрище го е направил той, когато станал управник на Крепост. Сега пък го поливал доброволно с личната си цистерна. Той бе категоричен, че инициативата за стадион е предизборна и никой от футболистите не е споделял пред него за подобни намерения. За да стане игрището стадион, трябва да мине през гласуване от Общински съвет, тъй като теренът е общинско пасище. Освен това щели да са необходими доста средства. Според него само оградата щяла да коства около 7000 лева. Белчев обясни, че е готов да отдели тази сума от бюджета на кметството, но били нужни още пари. По думите на Емил Михайлов пък футболистите искали точно това - да им се предоставят материали, а те щели да помагат с труд.

    Кметът Димитър Белчев обаче разказа, че Емил е изразходвал събраните от дарение 160 лева за чакъл, който бил изсипан не на футболното игрище, а на друг терен в близост до читалището.

    Кметът на общината Иво Димов пък поясни, че за да се осъществи това, трябва да се мине през няколко процедури – да се видят скиците и параметрите на терена - дали мястото позволява разширение и да се изготви проект. До този момент обаче официално искане за това нямало. Градоначалникът уточни, че администрацията на добра воля би помогнала за реализацията на тази идея. Тъй като в момента предвидени пари за това няма, кметството можело да помогне единствено с материали и контакт с бизнеса за осигуряване на дарения.

    Ива Иванова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини