От х:

Днес в x:

Все още има свободни места в ОДЗ и ЦДГ за учебната 2015/2016г

Все още има свободни места в целодневните детски градини и обединените детски заведения на територията на община Кърджали, това съобщи заместник-кметът на общината Елисавета Кехайова. Тя допълни, че желаещи да ползват услугите им все още могат да запишат децата си. По думите й отново традиционно най-предпочитани от родителите са детските градини разположени в централната част на града, където подадените молби са много повече от реалният брой деца, които могат да бъдат приети.
На територията на град Кърджали детските заведения са 11,а за цялата община 33, като общия капацитет е 2 500 деца. 11 са и яслените групи в общината, които работят на пълен капацитет.

Към днешна дата свободни места все още има в:

ОДЗ "Детелина" - 15 места за деца в яслена възраст, 10 места за деца за първа възрастова група - 3 годишни, 10 места за деца за втора възрастова група - 4 годишни и 20 места за деца от подготвителната група - 6 годишни.

ОДЗ "Ян Бибиян ".- 10 места за деца в яслена възраст, 7 места за деца за първа възрастова група – 3 годишни, 6 места за деца за втора възрастова група - 4 годишни и 10 места за деца от подготвителната група - 5 годишни.

ОДЗ "Орфей " - 15 места за деца в яслена възраст

ЦДГ ..Здравец" - 20 места за дена за първа възрастова група - 3 годишни, 5 места за деца за втора възрастова група - 4 годишни, 5 места за деца от подготвителната група - 5 годишни и 15 места за деца от подготвителната група - 6 годишни.

ЦДГ"Дъга" - 10 места за деца от подготвителната група - 6 годишни

От община Кърджали съобщават на заинтересованите граждани, че Правилата за прием на деца в детско заведение се приемат ежегодно в началото на учебната година от педагогическия съвет на всяко детско заведение и са разписани в Раздел II "Организация и ръководство" от Правилника на детската градина. Тази информация е достъпна и в официалния сайт на Община Кърджали, Раздел "Детски градини" .

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини