От х:

Днес в x:

Самоотлъчка паникьоса старчески дом, търсят дядо с фенери в гората

Дядо хвърли в паника старческия дом в Ивайловград, след като не се завърнал навреме от разрешена отпуска. Бай Сотир от село Покрован получил 1 ден да нагледа родната си къща, но в 22 часа снощи още го нямало в Дома. Разтревоженото ръководство подало сигнал за изчезнал човек до полицията, откъдето пък организирали издирване. Междувременно кметът на Покрован бил мобилизиран да провери селската къща на Сотир. Местният първенец обаче докладвал, че тя е тъмна. Хората от Покрован пък потвърдили, че Сотир бил, но за малко в селото, като заявил че ще се прибира пеш до Ивайловград. Старецът бил як планинец, свикнал на ходене по баирите, така че никой не възприел за необичайно меракът му да бие 9 км пеш до общинския център.

Към 1 часа тази сутрин на помощ била привикана и пожарната. Огнеборците разпънали мачтата на автомобила си и отгоре почнали да осветяват гората край покрован с мощните си прожектори. Същевременно пешите търсачи газели през шубраците с фенерчета. От дядо Сотир обаче нямало ни вест ни кост.

Оказало се, че тревогите са напразни, защото сутринта Сотир цъфнал на портала на старческия дом. Обяснил че предния ден окъснял и решил да пренощува в къщата си в Покрован. После поел, наистина пеш, към Дома. Старецът бил жив и здрав и леко учуден от създалата се суматоха покрай него. Бай Сотир се имал за млад въпреки 75-те си години и смятал, че може да се грижи сам за себе си. Тези които го познават предполагат, че вероятно дядото се отбил до близкото село Хухла за да навести свои приятели и роднини.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини