От х:

Днес в x:

Морбиден хумор в макабрен сюжет

Честито, граждани! Имаме си правителство – дясно центристко с ляв  уклон. Първо ГЕРБ и РБ подписаха споразумение за коалиционно управление. После ГЕРБ и ПФ подписаха декларация за подкрепа. После ГЕРБ подписа и с АБВ.

„Целта на възприетата документална и пространствена символика, пише Медиапул, цели да покаже, че РБ нямат отношение към съпричастността на АБВ към коалиционното им споразумение с ГЕРБ.” Значи АБВ ще подпомага само герберската част от правителството, но не и реформаторската. И как ще стане това? Другата лека олигофрения е, че Ивайло Калфин от АБВ ще е министър на труда и социалната политика, обаче от квотата на ГЕРБ. Което дава възможност на Параванката да заяви: „Не сме част от коалиционното споразумение, не сме част от коалицията…” Не са, не са… Обаче Калфин става и четвърти вицепремиер.

Единствено Ана Баракова, която влезе в парламента по погрешка от листата на бебеците, подкрепя правителството без всякакви уговорки: Ще подкрепя правителството на Бойко Борисов. Точка. Един глас – един, кой ти го дава. Но ще има и още.

ДПС написа донос срещу ГЕРБ и РБ и го прати на шефа на ЕНП Жозеф Дол. В доноса се съобщава, че двете партии са пренебрегнали съветите му и продължават да се събират с лошите момчета от ПФ. На агата му е криво, че Борисов му се изплъзва и няма да може да го държи за деликатното място. А с присъединяването и на АБВ, Борисов би могъл напълно да се еманципира от агите. Ако иска…

Другояче беше замислена работата, но подцениха мерака за власт на някои българи. Като лизера на СДС Божидар Лукарски например. Безподобно перде. Вика: "Бих бил министър"… Забележете, не министър на …, а просто министър. На спорта, на транспорта, на експорта, на аборта… Извинете, увлякох се, но той почна пръв… А за икономиката даже бил подготвен. Юристът Лукарски! Гражданския съвет на РБ излезе с декларация непосредствено преди подписването на коалиционно споразумение с ГЕРБ, в която се настоява Лукарски да бъде оттеглен като кандидат за министър на икономиката. Но вероятно Божи-дар и за тях ще каже, че те могат да си настояват само вкъщи пред жените.

Журналята го бъзикат. Питат го ще има ли стагфлация. Вика: „Научил съм си урока… Няма да има.” Явно в неговите представи, ако знае какво е инфлация, дефлация и стагфлация, е готов за министър. По тая логика ние сме готов още от 2002 г. Щото още тогава сме обяснил на читателите си що е стагфлация: „Покупателната способност пада, потреблението се ограничава, производството също пада, а цените растат, от което пък покупателната способност пада, потреблението се ограничава… И така може да си ни върти  като гащи в цетрофуга, докато гиберясаме…”

Винкел, какво да ви кажа повече. Да ме прощават в Перник… Постът, вика, изисква по-скоро мениджърски, отколкото икономически способности. А мениджърският опит сигурно го е натрупал като е бил секретар и зам.-кмет на район „Младост” - всичко 3 години. За такива като Лукарски ние изковахме специален термин – наблюдеятел. Което съдържателно е синоним на директор на водопад.

Червеният бунтар Георги Кадиев обяснява разочарованието си от правителството. Същите работи, от които и ние сме разочаровани. И между другото казва: „Затварянето на КТБ е лош вариант… Срещал съм се с 99% от българските банкери; с г-н Цветан Василев съм се срещал през лятото; въпросът е не с кого си се срещал, а какво си правил, аз не съм взел никакви пари от неговата банка, компанията ми има 5% акции, които ще загубим…”

Нещо не разбирам. 5% от банката? Че това е много нещо, бе! И би трябвало да е носило сериозен дивидент, тоест пари. Е как тогава не си вземал пари от банката? Я кажи, др. Кадиев, ти като принципен и честен политик, извиси ли поне веднъж гласчето си против наливането на държавни пари в КТБ? Точно държавните пари са правили голямата печалба на КТБ, от която ти си вземал 5%. Или бъркам?

И друго искам да питам. Кадиев казва „компанията ми”, а аз, доколкото знам, компанията беше на името на жена му, за да може той свободно да раздава морал. И работата малко става като с медиите на Пеевски, които ту са негови, ту са на семейството му…

Прав е бил Чърчил, "журналистиката е чудесен трамплин, стига да се откажеш от нея навреме." А Кадиев не е глупав, чел е. И знае, че човек първо трябва да си осигури приличен доход и тогава може да си позволи да става почтен. Без доход не става. Щото празен чувал не може да седи прав. Знаете ли колко пъти ми е идвало… Ама нема платежоспособно търсене.

Извиняваме се, ако въпросите към Кадиев станаха повечко. Но ние към бандитите нямаме въпроси. Те са ясни на всички. Проблемът е, и винаги е бил, с продавачите на морал. Помните ли какво учеше бай Михайловски?

И с пръст похващай всяко дело,

пред всяка съвест туряй свещ -

търси срамът на всяко чело,

и сянката зад всяка свещ...

Ало, Пловдив, имам добра новина за вас. Общината продава една от катафалките си, нисан някакъв. Ще ми се да мисля, че е намаляла работата. Щото другата хипотеза е, че никой не ще да се вози на нисана, всички искат на мерцедесите. Мерцедесите катафалки имат климатици и демултипликатори, за да карат много бавно, та да не гонят опечалените мъртвеца по алеите… Виждал съм такива случаи, много е грозно. Сякаш бързат да се отърват от мъртвеца... Но мисля, че е първата хипотеза. След 25 години мъка и стягане на коланите, вече е време животът да почне да се подобрява и затова на никой не му се умира точно сега...

Шегувам се. На това му се вика морбиден хумор в макабрен сюжет...

Пък на китайските погребални агенции им турили план за кремации. Пекин насърчава този вид погребение, за да остава повече земя за земеделие. Което принудило тамошните гробари да купуват трупове на черната борса, за да отчетат плана. И оня ден арестували двама, които купили над 20 трупа от бандити, които пък ги краднали от гробищата, като за всеки труп платили по 3000 юана ($484).

Китайците си пазят земята, не като нас да разхищават хиляди декари за гробища, които после буренясват. И затова не се учудих, като прочетох, че китайците атакували българския пазар на хранителни стоки. На изложението за храни в София, което обединява „Месомания”, „Светът на млякото” и т.н. хранителни изложби, китайците предложили да осигурят всички нужни храни и суровини за хранително-вкусовата ни промишленост. Е, китайците предлагат и трактори, ако искаме да си произвеждаме сами…

P.S. Гледам, че съм написал “лизера” на СДС, вместо лидера. поправете си го, ако обичате.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    прост селянин
    8 -2
    07:03, 7 ное 2014
    Докторе,може би има някаква тънка разлика за държавата в управлението на различните партии и министри, но лично аз не мога да я схвана. Положителното според мен е, че това правителство,според писателя Христо Нанев, е № 18 ,а Слава севрюкова е казала: " държавата ще се срине. Ще се изредят да я управляват много партии, но нищо няма да постигнат. Напротив, ще я крадат. Ще минат тия, ония....двадесет правителства ще се сменят ,докато се яви човек, който да не мисли единствено и само за собствения джоб.
Последни новини