От х:

Днес в x:

Найден Кирилов, „Република Бг“: За новите идеи, младостта и правдата – номер 25

Найден Кирилов е роден през 1976 година в град Добрич. Произхожда от семейство на отдадени на земята, потомствени земеделци. През 2001 година завършва Юридическият факултет на СУ „Климент Охридски“ със специалност „право“. За него се говори, че е роден за адвокат и той развива дарбата си в успешна юридическа кариера в София. Има собствена кантора, където всеки ден се среща с проблемите на хората и влияе на институциите с компетентността си за тяхното правилно и коректно решаване. Женен, с едно дете, момченце.

Способен, млад, енергичен и целеустремен, той твърдо решава да се отдаде на веруюто за пресъздаването на нова България, след 25 години преход. Един от учредителите на ПП „Република БГ“, днес той е кандидат на народен представител, водач на листа в предизборната надпревара за 43 Народно събрание в 29 МИР Хасково.

Г-н Кирилов, какво Ви накара да се занимавате с политика?

Днес ние, родените в Република България, живеем във време на промени. Те са предизвикателство за държавата ни. Икономическото състояние, нашата околна среда, последиците от глобализацията, изискванията на науката и техниката, прекалено високата безработица, новите опасности за нашата свобода и демографското преселение са най-важните примери за такива предизвикателства. В същото време се откриват шансове за отговорна и имаща бъдеще политика през 21-и век. За да успеем да се справим с новите предизвикателства, следва да не се плашим от промени. „Република БГ“ като най-новата партия на средната класа на нашето общество иска да запази това, което отличава нашата страна и да промени това, което й поставя бариери и трудности.

Аз, заедно с група пробудени и милеещи за Родината си сериозни и отговорни българи, учредихме ПП „Република БГ“. Наше верую е да успем да променим статуквото с чисти политически прийоми, да превърнем буксуващата система в човеколюбива и икономически способна. С грижа, познания, грамотни идеи и реализируеми проекти. Ние сме партията на хората, които се чувстват успели в работата и живота си и искат да затвърдят и надградят постиженията си.

Аз се чувствам подготвен да служа на хората, да приемам, разглеждам и решавам проблемите им. Моите родители и баба и дядо от малък са ме учили да бъда съпричастен към радостите и скърбите на съседите, приятелите, съгражданите си. Аз съм роден в град Добрич, където хората се познават. И всеки знае как и с какво да бъде полезен на съгражданина си. Същото е и тук, в Хасково. Когато ходя по улиците и се срещам с обикновените хора, те ми разказват как живеят и работят, какво очакват от мене, ако успея да получа високото им доверие, да ги представлявам като народен представител в 43 НС. Харесвам хасковлии. Сърдечни са, имат живец и хъс за напредък. Силни са духом и обичат историята, природата, културата и рода си. Обичат града си и региона. Обичат земята си. Както мене, затова се чувствам един то Вас, хасковлия.

 

Какво ще кажете за демографската политика на ПП „Република БГ“? Страната ни обезлюдява, младите заминават извън родината, увеличава се населението в пенсионна и предпенсионна възраст.

 

Фундамент на обществото са бракът и семейството, които ние искаме да толерираме, съхраним и развием. Доброто име на семейството има нужда от рестарт. Ако основната клетка на обществото е здрава , силна, икономически независима, то положителния естествен прираст на населението ни ще е неминуем факт. Ето защо ПП „Република БГ“ иска да създаде предпоставките за осъществяване на желанията на хората за създаване на семейства и деца. Семействата имат нужда от време: родителите за децата, децата за родителите. За целта освен държавните мерки е нужно да се създаде удобно за семействата работно време в обществото и в предприятията. Към семейната справедливост спада - семействата да получават финансова подкрепа - семействата с деца трябва винаги да имат по-големи данъчни облекчения от семействата без деца. Към насърчаваща семействата политика ние разбираме както изграждането на инфраструктура от учебни заведения, но и финансово обезпечение за гледане на деца - за родители, които гледат своите деца на възраст от 1 до 3 навършени години вкъщи и не искат да заемат място в детските градини.

ПП „Република БГ“ е за справедливо разпределение на благата в обществото. Ние тачим възрастните хора, това са нашите майки и бащи, баби и дядовци. Ще отдадем заслужено уважение на всеки, който съвестно е работил по времето на трудовия си път и е създавал блага за обществото ни. Ангажираме се да покажем законодателно, какво е да си съпричастен към третата възраст на хората.

 

Г-н Кирилов, как виждате промяната в науката, образованието, културата? С какви нови прийоми ПП „Република БГ“ ще промени живота на хората в Хасково и региона?

 

Без тези основни социални дейности, животът на хората би бил непълен, обречен и несъстоятелен.

Образованието е ключът за повишаване на шансовете в живота на всеки човек. Чрез свободна, справедлива и ефективна образователна система ще създадем стойности, които осигуряват благополучие.

Нашата обществено-политическа цел гласи, че социалният произход на младите хора не трябва да е решаващ за тяхното бъдеще и че трябва да е възможно тяхното развитие чрез образование - средно и висше. Всяка дарба трябва да се открива и насърчава възможно най-рано. Ние се обединяваме около позицията, че за всеки завършил ученик трябва да е налице възможност за реализация. Трябва да бъдат създадени правилните рамкови условия за подобряване на образователните изисквания спрямо нуждите на учениците и обществото. Към това спадат задължителни национални стандарти и ефективно оценяване, но също и повече собствена инициативност и свобода за училищата.

ПП „Република БГ“ се обявява за свобода на науката и проучванията. За нас свободата на проучванията намира своите граници там, където тя засяга недосегаемото достойнство на човека и е застрашена човешката същност. Проучванията имат нужда от специална държавна подкрепа. Научните институти и университетите трябва да имат особено право на субсидии, защото там се създава най-голямата част от научното потомство на нацията.

Науката, икономиката и държавата носят заедно отговорност за иновациите и за бъдещето на технологията и проучванията в Република България. За да се осъществят иновациите, изследователите не трябва да бъдат възпрепятствани от ненужни бюрократични препятствия. Научните изследвания имат нужда от гъвкави организационни форми при оформянето облика на научните институции и повече стимули за експериментиране.

Ние от ПП „Република БГ“ искаме да запазим богатото, уникално и неповторимо културно наследство на нашата страна. Обявяваме се за свобода на изкуството. Ние сме убедени в това, че спонсорирането на културата не е субсидия, но субсидията не може да е мотив за правене на изкуство. Ние искаме допълнително подобряване на рамковите условия за частно спонсориране на културата чрез фондации, меценатски центрове и парични дарения.

Външната културна и образователна политика допринася за лика на България пред света. Поради това тя трябва да бъде задълбочено подготвена чрез целенасочена държавна политика.

 

В бързо променящия се медиен свят става въпрос преди всичко за осигуряването на многообразието и качеството на медийните съдържания. Съдържанието на същото следва да отговоря на нуждата от духовно израстване на обществото и подрастващите. Ние сме против финансово участие на политически партии в медиите. Медийните собственици и журналистите поради своите особени възможности за въздействие са изключително отговорни за обществения и културния живот в България. Това трябва да става в съответните рамки.

 

Как виждате координацията между местна и изпълнителната власт?

 

При разпределянето на компетенциите между правителство и местната власт трябва да се прилага принципа за субсидиарност и свързаност.

 

Само едно гражданско функциониращо общество може да се грижи за икономическия напредък и стабилността на нашето свободно и демократично общество. За постигане на самостоятелно икономическо развитие на общините регионите се нуждаят от добра регулативна рамка от държавата. Средствата трябва да се използват целенасочено за запълване на все още налични инфраструктурни липси, насочено стимулиране на инвестициите и за изравняването на непропорционалната финансова мощ на общините.

 

Какво ще кажете на хората от Хасково малко преди изборите?

 

От сърце ги призовавам да гласуват c N 25 в интегралната бюлетина за ПП „Република БГ“. Но ще си позволя да им кажа: Уважаеми хасковлии, мили хора, гласувайте за това да се чувствате свободни в Република България и да правите това, което обичате. Гласувайте за новите идеи, младостта, правдата и хляба. За земята и покълналото семе в нея, за отгледания плод и за урожая. Животът е труден, но без да ни е трудно, после няма да ни е доволно. За да сме доволни от себе си, от работата си, от децата и внуците си, гласувайте с бюлетина N 25! Гласувайте за промяната, кото идва с идеите и делата на ПП „Република БГ“.

Благодаря за вниманието и оставам Ваш, Хасковлия!



Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини