От х:

Днес в x:

Горивото най-доходоносно за търговците

Бензинаджиите печелят най-добре

От търговия с горива и смазочни материали е реализиран най-големият по размер данък печалба за 2011 година в Хасковска област, съобщават от НАП Хасково след обработка на годишни данъчни декларации от юридически лица за дейността им през миналата година.

Фирмата-рекордьор е платила малко над 323 000 лева корпоративен данък. Веднага след нея с 245 000 лева внесен данък се нарежда дружество, занимаващо се с отглеждане на зърнени и бобови растения. Трети в челната тройка по принос към бюджета по отношение на този вид данък е търговец на едро, който отчита 200 000 лева налог.

Още само 5 работни дни се подават годишните данъчни декларации за получени доходи. Такава попълват и подават физическите лица, които са придобили доходи, различни от тези по трудови правоотношения, както и едноличните търговци, които са осъществявали дейност. След 2 май санкцията за неподадена в срок декларация е до 500 лева. 1 000 лева е санкцията и ако в декларацията се посочат неверни данни с цел избягване или намаляване на дължимия данък.

До днес в местния офис на приходната агенция са подадени 10 200 декларации лично в салона за клиенти или чрез пощите и още 1 240 по електронен път.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини