От х:

Днес в x:

Хората на Добри Шарения давали заем 600 лв. за ден с лихва 300 лв.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима души за рекет и разпространение на наркотици. Те бяха задържани на 5 февруари, след като групата им в Хасково беше щурмувана при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Обвинения са повдигнати на тартора на групата Добромир Момчилов, по прякор Добри -Шарения, на Вътьо Вътев, Петър Янев, Господин Димитров и Георги Ангелов, съобщиха от Специализираната прокуратура.
Според събраните досега доказателства групата е действала от началото на 2014 година и е работила в две посоки-предоставяла е кредити срещу високи лихви, и е рекетирала некоректните платци. Освен това петимата са разпространявали и наркотици, основно амфетамини.
За раздаването на кредити и събирането на главниците и лихвите, които често били придружавани със заплахи и насилие отговаряли Янев и Ангелов. Парите за заемите осигурявал ръководителят Момчилов. На него него бил отчитан и всеки лев, прибиран от „кредитополучателите“. Предоставяните кредити били различни по размер, с различен срок за издължаване и лихва, в зависимост от клиента.

В един от случаите бил даден заем от 600 лв. със срок за връщане един ден и 300 лв. лихва.

Друг от фрапиращите случаи посочва 50 лв. „отпуснати“ за седмица с 50 лв. лихва, а 1000 лв. – за месец с 200 лв. лихва.
С наркоделата на групата се занимавали Вътев и Димитров. С дрога те били захранвани отново от тартора Момчилов.

След като получели количествата, задачата им била да ги разфасоват на дози в апартаментите си, продавали я на клиенти и се отчитали на ръководителя си.
Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение на Добромир Момчилов, Петър Янев и Вътьо Вътев. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на Георги Ангелов и Господин Димитров е наложена мярка „Парична гаранция“, съответно от 10 000 лв. и 2000 лв.
Установяват се и други лица, за които има данни, че са участвали или са
работили по поръчение на престъпната група.

М, Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини