От х:

Днес в x:

17 отрицателни проби за коронавирус в Хасково

През днешния ден на територията на област Хасково са взети десет проби за наличие на коронавирусна инфекция, съобщиха от Областния кризисен щаб. Всички те са отрицателни. Отрицателни са и седемте проби, взети през изминалите два дни.

Пробите взети и изследвани днес са на четири лица от медицинския персонал на МБАЛ – Хасково, три на пациенти в Инфекциозното отделени, две на пациенти в други отделения към същата болница и една проба, която е втора контролна проба, след изкарана 28-дневна домашна карантина на 55-годишния мъж от маджаровското село Златоустово.

Към момента под домашна карантина в областта са поставени 1523 лица.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ан
    Ана
    16 -5
    19:17, 8 май 2020
    Това е добре.Става ясно,че пандемията в страната започва да преминава в епидемични огнища.Основно те се създадоха от пристигнали от чужбина във Видин,София,Ямбол и хасковските села.Още по-ясно е,че това са малцинствени елементи скарани с отговорност и хигиена.Най-виновни са управляващите които можеха пък и още могат да бъдат по-строги в наказанията и изолацията на завръщащите се от чужбина.
    • 11
      11111
      11 -4
      19:52, 8 май 2020
      хигиената на граничните ни власти и некадърност за изолирането им при стъпването на летището...за разлика от французите...а може би не е била некадърност а нещо по лошо...в Хасково и Област не е имало заразен...освен внесени отвън...Защо...казват БЦЖ... но не само ваксината...
Последни новини