От х:

Днес в x:

3 аптеки искат да продават наркотици

3 аптеки в хасковско са изявили желание да продават наркотични вещества по лекарски рецепти. Това съобщиха от регионалната здравна инспекция /РЗИ/, която след преструктурирането си пое и функциите на Регионалният център по здравеопазване, където досега ставаше процедурата.

Инспекторите проверили общо 13 аптеки в областта дали отговарят на изискванията за съхранение и продажба на наркотични вещества. За да стане факт едно такова намерение, трябва лиценз от министерството на здравеопазването. Лицензът е безсрочен.

Наркотичните вещества се отпускат по специална зелена рецепта, те не се продават свободно на всеки желаещ, уточниха лекарите.

Освен традиционните наркотични препарати използвани в медицината кокаин, опиум и негови деривати, между които пантопон, морфин, хероин, кодеин, към наркотиците се причисляват и всички психотропни субстанции които притъпяват сетивата и усещанията. Най популярните сред тях са сънотворните, а едни от най-продаваните са веронал, луминал, барбамил и други производни на барбитуровата киселина.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини