От х:

Днес в x:

Момичетата избират езици, момчетата - математика

Седмокласнички тръпнат в очакване на Езиковата


Момичетата почти на 100% записват хасковската Езикова гимназия като първо желание. Момчетата имат по разнообразни щения, дотолкова, че понякога ги заболява главата/виж снимка 3/. Като цяло в техния избор леко преобладават специалностите в математическата гимназия. До 21-ви юни, в ученическите общежития се подават заявления за участие в първо класиране за гимназии с прием след 7-ми клас.

6 произволно избрани девойки, записаха в заявленията си специалности от хасковската ГПЧЕ “Асен Златаров“. Едва след трето четвърто желание се появи и друго училище. Справката във ведомостите потвърди тенденцията, момичетата избират каквото и да е, но да е в Езикова. Приемащите документи разкриха и друг интересен момент-немският се оказа по оборотен от испанския. Най предпочитаната паралелка до днес се оказа Английски с немски.

Над 320 деца само до обяд, бяха подали документи за първо класиране. ГПЧЕ „Асен Златаров“ и ПМГ Акад. „Боян Петканчин“ вървят почти наравно в предпочитанията. На фона на голямата шарения в желанията се откроява липсата на дори 1 /ЕДНО/ желание за Гимназията по автотранспорт. Другият извод е, че новите специалности са изгубили притегателната си сила за децата. Само 3 били желаният за новата паралелка в „Райна Княгиня“, „Компютърен дизайн на облеклото“. Подобно е положението и в другите училища. За сравнение, преди три години когато се либерализира приема, първи се напълниха новите паралелки.

Сега явно се забелязва връщане към традиционните специалности.

Г.Христов

Девойчетата бяха наясно с първите си 3-4 желания
За момчетата главоблъсканицата бе по-голяма
Умилена мама помага в избора на детето си
Над 300 подадоха заявление само до обяд
Залата в ученическо общежитие №2 бе препълнена
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини