От х:

Днес в x:

Наводнение, катастрофа и земетресение в Стамболово днес

Спасяването на децата

Спасителна акция на деца, застрашени от удавяне, проиграха днес екипи на гражданска защита в село Стамболово. Според учебната ситуация по време на проливни дъждове язовирът до сградата на общината прелива и наводнява къщи и земеделски площи. Деца на лагер са отрязани на новообразувал се остров и са застрашени от прииждащата вода.

Сценарият бе разигран пред подходяща публика - стотици деца от единственото училище в общинския център СОУ „св.Климент Охридски“.  Част от тях станаха доброволци и с охота се качиха в гумената лодка на „защитата“. Цялата екция се проведе за минути. Впоследствие ГЗ демонстрираха рязане на метал за освобождаване на пътници при ПТП и разбиване на строителни панели при срутени сгради. Акцията е част от кризисния план на местната община за адекватно реагиране на бедствия аварии и катастрофи.

За децата всичко бе игра

В Стамболово днес единствената катастрофа бе за бързащите шофьори по главния път. Той за нещастие минаваше точно до училището и язовира, където се извършваше „спасяването“ и бе блокиран от полицията. Над час изнервени водачи изчакваха платното да бъде освободено за движение, като междувременно се формира няколкостотин метрова опашка от леки и товарни автомобили.

Г.Христов

Шофьорите минаващи днес през Стамболово, не извадиха късмет
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини