От х:

Днес в x:

Поведение на блондинка

Блондинките имат по-агресивно поведение и по-често влизат в конфликт, от предствателките на нежния пол с друг цвят на косата. Този извод е направен на базата на изследване, проведено в калифорнийския университет.

То обхванало 156 студентки. Учените специално обръщат внимание, че блондинките по-скоро търсят някой да се застъпи за тях, отколкото сами да участват в разправия, в която би могло да не изглеждат достатъчно добре. Това не изключва факта, че те са могат да бъдат настроени твърде войнствено. А и са по-самоуверени от другите, макар това не винаги да съответства на реалните резултати, които постигат.

Новото изследване показало, че блондинките са възприемани като по-привлекателни – заради цвета на косата. Самите те приемат това за нормално. Склонни да се вбесяват по-лесно, ако решат, че интересите им са засегнати.

И сега най-интересното. Според учените, тяхните изводи са еднакво валидни както за естествено русите, така и за блондинките вследствие боядисване. Оказва се, че скоро след като се изрусят, брюнетки и кестеняви започват да демонстрират поведение на блондинки.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини