От х:

Днес в x:

Диетолог каза какво пречи на жените да отслабнат след 40 години

Въпросът с наднорменото тегло с годините става все по-остър. Често жените след 40 години са недоволни от фигурата си. Наднорменото тегло може да натрупате след раждането, поради не много активен начин на живот, поради недохранване, след преживян стрес, поради проблеми със съня. Причините, разбира се, са много. Но трябва да разберете, че фигурата се определя на 80% от диетата.

Диетологът Лиза Р. Йънг в интервю за Eat This, Not That говори за храните, които пречат на жената да отслабне след 40 години:

Ултрапреработени храни

"Хората над 40 имат по-бавен метаболизъм. И е важно да сте наясно с храните, които ядете, за да не ядете прекалено много ултрапреработени храни", кавза Лиза.

Какви са тези продукти? Списъкът включва всички видове снаксове и чипс, фаст фуд, тестени храни, полуфабрикати и други подобни. Снаксовете и чипсовете можете да замените с ядки, бобови растения или сушени плодове, а вместо бързи и полуготови храни, яжте пълноценна домашна храна.

Плодови сокове

Соковете са друг труден елемент в диетата. Те съдържат големи количества захар, така че дори малки количества имат ефект върху тялото.

"Най-лошото от всичко е, че плодовите сокове преминават обработка, за да се премахнат фибрите. Липсата на фибри и наличието на захар могат да причинят скок на кръвната захар, което може да доведе до наддаване на тегло", казва диетологът.

По-добре е да замените соковете с охладени билкови чайове, вода с лимон или прясно изцедени сокове без добавена захар.

Храни с ниско съдържание на фибри

Хлябът, тестените изделия, твърдото сирене дават усещане за ситост, но с това ползите им свършват. Лиза Р. Йънг казва, че трябва да се консумират умерено. Особено хлябът и другите продукти от брашно трябва да се изключат от диетата, за да отслабнете по-бързо.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини