От х:

Днес в x:

Adidas прекрати партньорството с Кание Уест заради негови обидни и антисемитски коментари

"Адидас не толерира антисемитизма и всякакъв друг вид реч на омразата. Неотдавнашните коментари и действия на Йе са неприемливи, изпълнени с омраза и опасни и нарушават ценностите на компанията за разнообразие и приобщаване, взаимно уважение и справедливост", заявиха от немската компания във връзка с редица обидни и антисемитски коментари на Кание Уест, съобщи CNBC.

"След обстоен преглед компанията взе решение незабавно да прекрати партньорството с Йе, да прекрати производството на продукти с марката Yeezy и да спре всички плащания към Йе и неговите компании. "Адидас“ ще прекрати дейността на Adidas Yeezy с незабавен ефект."

Решението на "Адидас“ коства на Кание Уест и статута му на милиардер. „Форбс“ изчислява, че без сделката с „Адидас“ нетното му състояние е спаднало до 400 млн. долара, които идват от музикалния му каталог, недвижимите имоти и 5-процентния му дял в компанията за облекло на бившата му съпруга  Ким Кардашиян - Skims. "Форбс“ оценява, че сделката с „Адидас“  е добавила 1,5 млрд. долара към  състоянието на Уест.

Германският гигант за спортни облекла бе подложен на натиск от страна на обществеността и собствените си служители да прекъсне връзките си с Йе, който заяви в подкаст на 16 октомври: "Мога да казвам антисемитски неща и „Адидас“ не може да ме зареже. Какво сега?", припомня Си Ен Би Си. 

Призиви към "Адидас“  бяха отправени и от поне три правозащитни организации, както и от групи за борба с расизма. Петиция на Change.org, създадена от Кампанията срещу антисемитизма, която призовава "Адидас“ да прекъсне връзките си с Йе, беше събрала 169 100 подписа до днес сутринта.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини