От х:

Днес в x:

Земеделци от Хасковско блокираха българо-гръцката граница в знак на протест

    Земеделци от Хасковско излязоха на протест край българо-гръцката граница.

    Тази сутрин, около 8 часа, около 40 стопани от региона се събраха на паркинг край граничния пункт „Капитан Петко войвода“, за да изразят недоволството си. Те твърдят, че в сектора има административни неуредици. Недоволството е срещу нови изисквания на Областната дирекция „Земеделие“ в Хасково, които според тях не са редни. В края на юли изтича срокът за деклариране на договорите за наем на земя, която земеделците ще ползват през следващата година. Вече обаче се изискват валидни удостоверения за наследници и стопаните смятат, че няма да успеят да изпълнят изискванията. Те настояват за промени и искат оставката на директора Златка Господинова.

    Преди ден тя заяви, че е направила промени в изискванията за удостоверенията за наследници и е провела срещи със земеделски стопани в областта, включително и със заместник-министъра. Повече по темата може да видите в публикация тук.

    През този граничен пункт преминава предимно тежкотоварни автомобили. За около половин час, от 8:30 до около 9:00 часа протестиращите блокираха движението. На място имаше полицаи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Не
      Непукиста
      5 -2
      09:40, 21 юли 2022
      Тези протестират щото масово фалшифицират договори за аренда с умрели хора и не търсят наследници да не плащат аренда!
      Трябва всеки договор за аренда да се заверява нотариално при кмета на селото и тогова да се представя в Фонд Земеделие и тогава да се кандидатства за супсидия.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини