От х:

Днес в x:

С опасност за живота е пострадалата при пожар жена

    С опасност за живота е 83-годишната жена, която пострада при пожар в къщата си в хасковското село Любеново, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

    Сигнал за пламъците е подаден вчера в 12:50 часа. Вследствие от тях, къщата е изгоряла напълно. Възрастната жена на име Дона е с 30% изгаряния по тялото и е приведена за лечение в клиника по изгаряния в МБАЛ-Пловдив.

    От първоначалния оглед не са установени данни за умишлен палеж. Според огнеборците, най-вероятната причина за пожара е запален комин, откъдето се е запалил и покривът на къщата. Образувано е досъдебно производство.

    Хора от селото разказаха, че старицата живеела сама в жилището. През последните няколко години е получила инсулти и започнала да забравя. Имала двама синове. Единият живеел в друга къща в селото, а другият – в Хасково. Близкият син като разбрал за инцидента се притекъл на помощ. Заедно с хора от селото старицата била изведена от дома й, но с поражения по краката. Предполага се, че тя е спяла по време на пожара, защото не е напуснала дома си, въпреки че е била подвижна.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      По
      Помощ за жената
      12 0
      22:45, 1 мар 2022
      Всички сме много активни за какви ли не тематики, а когато има пострадала жена с опасност за живота никой не го интересува никой не реагира. Това че е дала 65 г. от живота си като правен гражданин на родината си в този за нея труден момент нито една организация, сдружение служба или съгражданин. На бабичката, която единственото което е имала е изгорялата и къщичка .
      Хубаво е да сме съпричастни както на хората от войната така и на наши сънародници и граждани на Република България и на нашата мила родина !
    Последни новини