От х:

Днес в x:

8 награди за Колорит от два национални конкурса за рисунка

    8 награди получи хасковската школа по приложни изкуства „Колорит“ към читалище „Заря“ от два престижни национални конкурса.

    Единият е Национален конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“ под патронажа на областния управител на Стара Загора и беше организиран от Художествената гимназия в Казанлък. В него на първо място е класиран Васил Генев във втора възрастова група. Специални награди получиха Мелиса Бекир, Андреа Хушкова, София Русева и Мелиса Мартинова. Грамота има и за ръководителя на школа „Колорит“ Веселина Делчева. Тя е сред тримата отличени ръководители.

    Другият е Национален конкурс „Моите детски мечти“, организиран от Националния дворец на децата в София. В него на второ място е 15-годишната Белослава Хаджиева в трета възрастова група 8-12 клас. Тя е с право на стипендия от 1500 лева. Поощрителна награда заслужи 9-годишната Косара Атанасова в първа възрастова група 1-4 клас.

    Веселина Делчева изказа задоволството си от участието на възпитаниците си в двата конкурса. Тя каза, че в двете надпревари са участвали двайсетина деца от школата.

    „Много съм доволна от децата и се гордея с тях, и не са с тези, които спечелиха награди, но и с тези, които участваха и не можаха да спечелят, защото за мене те също са победители. Все пак конкуренцията беше много голяма и няма как да дадат на нас всички награди“, каза Веселина Делчева

    Междувременно възпитаниците на „Колорит“ подготвят изложба за 20-годишнината от създаването на школата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини