От х:

Днес в x:

Синдикат Образование: заболеваемостта сред учениците е под математическата нула

Синдикат "Образование" в писмо до медиите предлага учениците от прогимназия и гимназия да се върнат в училище след промяна на насоките и след осигуряване на безплатните тестове от държавата. Нека МОН да разясни това на държавните и общински училища, срещу твърденията на някои медии училищата да плащат тестовете от бюджетите си за големите ученици, призовават още от синдиката.

Според председателят на синдиката, Юлиян Петров, практиката досега показва няколко неща:

- Решението на МЗ, тестовете да се правят в училище с доброволци – учители, директори и родители се оказа лишено от логика, защото заболеваемостта е под математическата нула и лишено от смисъл и защото на родителите може да се вярва и тестовете трябва да се правят в домашни условия. Новият здравен министър трябва веднага да отмени тази спорна практика.

- ​Крайно неорганизирана и създаваща турбуленции на учителските колективи е организацията по доставка на тестовете в образователните институции, което за голямо съжаление създава неравен шанс към учениците в отделните училища и различни области.

- Училищата за сметка на собствените си бюджети купуват тестовете за учителите, защото допълнителните средства не са достигнали в училищата, а можеше държавата да осигури тези тестове и за учителите.

Синдикатът категорично предлага тестовете за всички ученици и за всички учители, ако останат като задължение, да се осигуряват от държавата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    да
    0 -1
    12:37, 17 ное 2021
    Ще въртят. Ще сучат. Ще лъжат. На всичко са готови. Само и само да ви спасят -да ви набодат.

Още новини

Случаен виц

Последни новини