От х:

Днес в x:

18 °C

Езеро от питейна вода насред Хасково

  Езеро от питейна вода е на път да се образува в централната градска част на Хасково.

  За теча в градинката между улиците „Цар Калоян“ и „Витоша“, която се намира в близост до трафопост и  блок, срещу западната част на училище „Христо Смирненски“, сигнализира читател на Haskovo.net.

  Според хората, които живеят наоколо тече от хидрофор. На същото място имало авария преди пет месеца, която била отстранена. Бликнало отново обаче преди дни. Мястото е прогизнало, а млада майка разказа, че вчера детенцето й навлязло в градинката и се измокрило до коленете.

  Хората са силно притеснени, защото изтичат стотици кубици питейна вода на хаос. Подали няколко пъти сигнал към ВиК, а от там им отговорили, че знаят за аварията, но до отстраняването й ще се стигне при първа възможност.

  Шефът на клон Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев потвърди, че дори е бил на оглед на мястото. Става въпрос за авария, обясни той, не тече от хидрофора.

  По пробива ще се работи по линия на приоритетните течове, но в този отсек тръбите са толкова прогнили, че при работата на парче, скоро се появява авария на друго място.

  „80 % от ВиК тръбите в държавата са за подмяна. На това място в Хасково, където е течът от сигнала, тръбите са поставяни между 1940 и 1950-та година. Водоснабдяването на Хасково е правено през 30-те години на миналия век. Докато няма воден цикъл, ще има нон- стоп аварии“, посочи още инж. Лозев.

  За  голямата авария от тази сутрин по напорен водопровод в Хасково, той обясни, че вече е отстранена.

  Заради работата се наложи спирането на Помпената станция "Източна зона". Няколко участъка в Хасково и селата Подкрепа и Стамболийски останаха без вода.

  Станцията вече е пусната, в част от по-високите места на града, където сега няма вода, кранчетата ще текнат едва утре сутринта.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ви
   ВиК
   21 -5
   18:07, 19 май 2021
   Айде проверете си термините. Хидрофорът е устройство с помпа, разширителен съд, мембрана и т.н. Монтира се в сгради с лошо налягане , за да осигури вода по високите етажи, самостоятелни къщи и т.н. На улицата има хидранти- шахти с кранове за захранване на противопожарни маркучи, източване на мрежата и т.н
   • А.
    А.В.
    7 -3
    19:17, 19 май 2021
    Точно описано, обаче освен къщи и на високи блокове също се поставят хидрофори. Малко са "по-големи" от битовите ама принципа на работа е същия. Заради размерите най-често се монтират в отделна сграда в близост до блока.
  • 2
   Братчеда на Арестувания за далавери Бивш Шеф на Кат София , да плува
  • 3
   Им
   Има
   8 -1
   19:25, 19 май 2021
   разлика между хаос и хаЛос...
  • 4
   Ма
   Мара
   24 -1
   20:08, 19 май 2021
   Директора на вик нищо, нула не направи за хората в града. Повиши цената ма водатс, качеството е под всяка критика,.не смени една тръба
   • Ив
    Иван
    7 -3
    09:47, 20 май 2021
    Тръбите са собственост на общината, ВиК само ги поддържа, но ДА, прав си че и ВиК-то нищо не прави.
  • 5
   Kr
   Krum
   22 -4
   20:24, 19 май 2021
   сменичха чимовете на стадиона за 600,000лв? Но не кандидатстваха за "програма" за смяна на тръбите. Това с тръбите иска копаене, работа, че и работниците да не са пияни ц***** - сложна работа! А на стадиона така и никой не ходи, делянчо и гаргата/тено сервитьорчето/ си разделиха по няколко стотин хиляди, а за водата ще вдигнат данъците за да я има! мръсни тикви!
  • 6
   Ше
   Шефа
   20 -1
   22:33, 19 май 2021
   Шефа на ВИК за нищо не става , не ви ли стана ясно!
  • 7
   Фо
   Фози
   11 -1
   22:37, 19 май 2021
   Що няма вода бе педали!
  • 8
   От
   Отговорността
   10 -2
   22:41, 19 май 2021
   Пуснете водата бе!

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини