От х:

Днес в x:

Езеро от питейна вода насред Хасково

    Езеро от питейна вода е на път да се образува в централната градска част на Хасково.

    За теча в градинката между улиците „Цар Калоян“ и „Витоша“, която се намира в близост до трафопост и  блок, срещу западната част на училище „Христо Смирненски“, сигнализира читател на Haskovo.net.

    Според хората, които живеят наоколо тече от хидрофор. На същото място имало авария преди пет месеца, която била отстранена. Бликнало отново обаче преди дни. Мястото е прогизнало, а млада майка разказа, че вчера детенцето й навлязло в градинката и се измокрило до коленете.

    Хората са силно притеснени, защото изтичат стотици кубици питейна вода на хаос. Подали няколко пъти сигнал към ВиК, а от там им отговорили, че знаят за аварията, но до отстраняването й ще се стигне при първа възможност.

    Шефът на клон Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев потвърди, че дори е бил на оглед на мястото. Става въпрос за авария, обясни той, не тече от хидрофора.

    По пробива ще се работи по линия на приоритетните течове, но в този отсек тръбите са толкова прогнили, че при работата на парче, скоро се появява авария на друго място.

    „80 % от ВиК тръбите в държавата са за подмяна. На това място в Хасково, където е течът от сигнала, тръбите са поставяни между 1940 и 1950-та година. Водоснабдяването на Хасково е правено през 30-те години на миналия век. Докато няма воден цикъл, ще има нон- стоп аварии“, посочи още инж. Лозев.

    За  голямата авария от тази сутрин по напорен водопровод в Хасково, той обясни, че вече е отстранена.

    Заради работата се наложи спирането на Помпената станция "Източна зона". Няколко участъка в Хасково и селата Подкрепа и Стамболийски останаха без вода.

    Станцията вече е пусната, в част от по-високите места на града, където сега няма вода, кранчетата ще текнат едва утре сутринта.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ви
      ВиК
      21 -5
      18:07, 19 май 2021
      Айде проверете си термините. Хидрофорът е устройство с помпа, разширителен съд, мембрана и т.н. Монтира се в сгради с лошо налягане , за да осигури вода по високите етажи, самостоятелни къщи и т.н. На улицата има хидранти- шахти с кранове за захранване на противопожарни маркучи, източване на мрежата и т.н
      • А.
        А.В.
        7 -3
        19:17, 19 май 2021
        Точно описано, обаче освен къщи и на високи блокове също се поставят хидрофори. Малко са "по-големи" от битовите ама принципа на работа е същия. Заради размерите най-често се монтират в отделна сграда в близост до блока.
    • 2
      Братчеда на Арестувания за далавери Бивш Шеф на Кат София , да плува
    • 3
      Им
      Има
      8 -1
      19:25, 19 май 2021
      разлика между хаос и хаЛос...
    • 4
      Ма
      Мара
      25 -1
      20:08, 19 май 2021
      Директора на вик нищо, нула не направи за хората в града. Повиши цената ма водатс, качеството е под всяка критика,.не смени една тръба
      • Ив
        Иван
        7 -3
        09:47, 20 май 2021
        Тръбите са собственост на общината, ВиК само ги поддържа, но ДА, прав си че и ВиК-то нищо не прави.
    • 5
      Kr
      Krum
      22 -4
      20:24, 19 май 2021
      сменичха чимовете на стадиона за 600,000лв? Но не кандидатстваха за "програма" за смяна на тръбите. Това с тръбите иска копаене, работа, че и работниците да не са пияни ц***** - сложна работа! А на стадиона така и никой не ходи, делянчо и гаргата/тено сервитьорчето/ си разделиха по няколко стотин хиляди, а за водата ще вдигнат данъците за да я има! мръсни тикви!
    • 6
      Ше
      Шефа
      21 -1
      22:33, 19 май 2021
      Шефа на ВИК за нищо не става , не ви ли стана ясно!
    • 7
      Фо
      Фози
      11 -1
      22:37, 19 май 2021
      Що няма вода бе педали!
    • 8
      От
      Отговорността
      10 -2
      22:41, 19 май 2021
      Пуснете водата бе!
    Последни новини