От х:

Днес в x:

Заловена на „Капитан Андреево“с хероин около тялото- наркозависима

Двамата наркотрафиканти -жена на 37 години и мъж на 42 години, задържани на границата при ГКПП Капитан Андреево на 25-ти март с хероин за 90 000 лева, остават в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“. Решението е взето в открито съдебно заседание на Хасковският окръжен съд.

Мярката им е наложена заради реалната опасност двамата да се укрият. И мъжът и жената са от Пловдив.

От събраните до момента доказателства и данни по досъдебното производство става ясно, че мъжът е осъждан. Пред съда той признал, че от известно време реализира доходи от продажба на наркотични вещества. 37-годишната жена е наркозависима. От 11 години тя е в включена в метадонова програма.

Тя беше разкрита с наркотика на 25-ти март на ГКПП „Капитан Андреево“ при щателна проверка на автобуса, с който пътувала от Турция към България. При обиска й проверяващите открили  1 кг хероин в три пакета, облепени с тиксо по тялото й. Задържана е като извършителка на престъплението.

При оперативно-издирвателни мероприятия ГДБОП стига и до получателя на пратката 42-годишния мъж. Задържан е като подбудител и помагач.

Днешното определение на Окръжния съд в Хасково за постоянната им мярка за задържане под стража може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Пловдив в 3 - дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини