От х:

Днес в x:

26 °C

Ръст на пациентите с коронавирус, в МБАЛ-Хасково настаняват само хора с дихателна недостатъчност

Онлайн заседание на Областния оперативен щаб за борба с Covid-19 се проведе днес, съобщиха от Областна администрация в Хасково.

Директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова запозна присъстващите с актуалната обстановка в област Хасково и данните от 14-дневната заболеваемост, а именно - 183,3% на 100 000 души. Д-р Димитрова представи статистика на ваксинираните лица. За периода от 9 - 12 февруари 2021 г. са поставени общо 478 ваксини срещу Covid-19. 264 от тях са поставени на педагогически и непедагогически персонал, 50 на медицински лица, а 124 са втора доза. Имунизациите във втората фаза продължават.

Директорът на Областната дирекция на МВР Хасково старши комисар Ангел Цанков заяви, че продължава контролът по спазването на противоепидемичните мерки, като при констатирано нарушение се съставят актове. За периода от 8 до 14 февруари са извършени проверки на 691 лица под карантина, 252 търговски обекта и са издадени 63 акта за нарушения.

Директорът на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов отчете, че към момента са хоспитализирани над 90 пациенти с COVID-19, като се настаняват само пациенти с дихателна недостатъчност. Шестима пациенти са на вентилация, двама на неинвазивно лечение и четирима на интубация. Управителите на лечебни заведения в областта се обединиха, че на този етап броят на настанените пациенти в болници, спрямо декември месец, е намалял, но се повишава спрямо последните седмици.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  СХ
  с Хасково
  19 -4
  19:45, 15 фев 2021
  Мерки няма никой не ги спазва!
 • 2
  Ян
  Янко Митев
  8 -3
  20:19, 15 фев 2021
  Къде са ваксините...дали някои не ги изнасят ...?
  • Ка
   Калинкова
   15 -1
   20:38, 15 фев 2021
   Ами, изнасят. Просто са некадърни. В нормални времена това няма значение, но когато от качествата им зависят човешки животи разбираме, че има значение качествата на областни, РЗИ-та,...
 • 3
  Ма
  Математика
  7 0
  08:02, 16 фев 2021
  Какво значи 183,3% на 100 000 души?
  • Ха
   Хаха
   0 -1
   09:22, 16 фев 2021
   Във българското законодателство е написано - пандемия се обявява при 200 на 10 000 човека, не при 100 на 100 000
 • 4
  Ha
  Haha
  1 -6
  09:20, 16 фев 2021
  В това Хасково няма ли един смел журналист да иде... Виж коментара

Хороскоп за 22.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
22 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
22 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
22 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
22 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
22 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
22 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
22 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
22 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
22 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
22 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
22 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
22 юни 2021
Последни новини