От х:

Днес в x:

Подари усмивка на дете за Коледа

В навечерието на най-светлия Християнски празник – Рождество Христово, за 14-та поредна година Фондация "Подари усмивка" започва кампания за подаръчни коледни кутии за деца в неравностойно социално положение.

От началото на пандемията с COVID-19, м. март 2020г., фондацията е помогнала на повече от 300 семейства (съкратени от работа, в неплатен отпуск, с намалено работно време) с хранителни продукти, мобилни устройства (лаптопи и таблети) и интернет за децата, учещи от вкъщи. Подпомогнати бяха много семейства с деца с учебни помагала и пособия, учебници и раници.

От Фондацията отправят апел към хората със сърце да подготвят кутия с подарък или да купят нещо дребно, което да бъде опаковано с други подаръци и лакомства.

Доброволците на организацията ще раздават хранителните пакети и кутиите с подаръци на най-нуждаещите се деца на Димитровград и селата в общината.

За да се направи една подаръчна кутия, не е никак сложно. Изисква се единствено желание да зарадваш дете, чиито родители не могат да му осигурят подарък.

Подготвя се кутия от обувки, която да бъде опакована в подаръчна хартия. Избирате си за какъв пол и каква възраст искате да подготвите подаръка. В кутията слагате неща, подходящи за това дете.

Ето списък с примерни неща, които може да съдържа всяка една кутия, дори украса за настъпващите празници. Всичко това може да бъде придружено от лично текстово послание.

1. КУТИЯ ЗА ОБУВКИ
Вземете празна кутия за обувки, стандартен размер, и я опаковайте с хартия за подаръци. Моля, опаковайте капака отделно.

2. МОМЧЕ ИЛИ МОМИЧЕ?
Определете дали подаръкът ще бъде за момче или за момиче и възрастовата група:
2-4 години, 5-9 години или 10-14 години.
Отбележете възрастта и пола на детето, за което се подготвили кутия, преди да я предадете.

3. НАПЪЛНЕТЕ КУТИЯТА С ПОДАРЪЦИ
Напълнете кутията с разнообразни подаръци, които ще зарадват детето. ИЗПОЛЗВАЙТЕ списъка с идеи за подаръци.

Идеи за подаръци

1.Играчки
Малки колички, топки, кукли, плюшени играчки, хармоника, йо-йо, въже за скачане,книжки, играчки,които издават звуци или светят (добавете комплект допълнителни батерии) и др.

2.Училищни материали
Химикали, моливи и острилка, флумастери, пастели, блокче за рисуване, тетрадка, калкулатор, книжки за оцветяване, линия, триъгълник, детска ножичка и др.

3.Лична хигиена
Четка за зъби, паста за зъби, подходящ сапун, гребен, несесери,гъба за баня и др.

4.Други
Бонбони, близалки, дъвки, тениска, чорапи, шапка, шал, ръкавици, слънчеви очила,украса за празниците, ластици и
фиби, часовник, фенерче (с допълнителни батерии) и др.

5.Лично послание
В отделен плик можете да сложите лично послание до детето и снимка на вас или на вашето семейство.
(Ако напишете името и адреса си, детето може да ви пише.)

6. ПРЕДАЙТЕ ГОТОВИЯ ПОДАРЪК
Сложете ластик около готовия подарък и го предайте


МОЛЯ НЕ СЛАГАЙТЕ В КУТИИТЕ:

Употребявани или повредени вещи; играчки свързани с война като ножове, пистолети, фигурки на войници;
краткотрайни храни; течности и лосиони; лекарства и витамини; чупливи предмети; аерозолни кутии.
Пример за хранителни продукти:
Захар, брашно, олио, маргарин, масло, пакетирано сирене, кашкавал, дълготрайни колбаси, консерва, шоколад, курабии и др.
Хранителните продукти да бъдат в срок на годност поне 6 месеца преди изтичането и да не бъдат малотрайни.

Ако нямате възможност да подготвите цяла кутия, може да купите нещо дребно и така да станете част от сглобяването на един подарък. Тези от вас, които не могат да направят кутии, могат да се включат и с парични средства, а фондация "Подари усмивка" ще закупи необходимите неща.

Ето и банковата сметка на фондацията:
Фондация "Подари Усмивка"
Обединена Българска Банка – Димитровград
IBAN: BG40UBBS88881000916293

Кутиите и хранителните продукти ще се събират в офиса на Фондация "Подари усмивка" - гр. Димитровград, бул. "Г.С.Раковски" 16 /Бившият магазин Детмаг"/, ет.1 офис 3. от 2.12.2020г. до 15.12.2020г. от 10ч. до 13ч. и от 15ч. до 18ч.
Призоваваме всички стриктно да спазват необходимите мерки за предпазване от COVID-19. Доброволците на фондацията са обучени, оборудвани с предпазни облекла, маски, шлемове, ръкавици и вече имат 9 месечен опит!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини