От х:

Днес в x:

Подари усмивка на дете за Коледа

За 13-та поредна година в Димитровград стартира кампания за подаръчни коледни кутии за деца в неравностойно социално положение, както и за хранителни продукти за крайно бедни, самотни възрастни хора. Тя е свързана с наближаващия празник Рождество Христово и началото ще бъде дадено днес, 9 декември, понеделник.

Инициативата е отново на фондация "Подари усмивка", а акцията е под надслов „Подари усмивка за Рождество Христово” и ще продължи до 14 декември. Всеки който желае, може да приготви подаръчна кутия или хранителни продукти и да ги занесе в офиса на фондация "Подари усмивка" в бившия ДетМаг на бул."Раковски" №16.

Може да се използва кутия за обувки, опакована в подаръчна хартия. В нея трябва да се сложат подходящи за дете - момиче или момче подаръци - играчки, училищни материали, пособия за лична хигиена или трайни лакомства. Не е желателно да се поставят уппотребявани или повредени вещи,  играчки свързани с война като ножове, пистолети, фигурки на войници, краткотрайни храни, чупливи предмети, аерозолни кутии. При желание може да бъде подготвено и послание за детето, уточняват от "Подари усмивка". 

Доброволците на организацията ще раздават кутиите с подаръци на най-нуждаещите се деца на Димитровград и селата в общината в навечерието на Коледа. През 2018-та година 260 малчугани от бедни семейства бяха зарадвани с подаръци, а 30 възрастни, самотни хора - с хранителни пакети, припомнят от фондацията.

За повече информация, свързана с кампанията  - телефон  0885 77 97 42 - Наталия Делчева  или на страницата на събитието във Фейсбук.

Ето списък с примерни неща, които може да съдържа всяка една кутия, дори украса за настъпващите празници. Всичко това може да бъде придружено от лично текстово послание:
1. КУТИЯ ЗА ОБУВКИ
Вземете празна кутия за обувки, стандартен размер, и я опаковайте с хартия за подаръци. Моля, опаковайте капака отделно.
2. МОМЧЕ ИЛИ МОМИЧЕ?
Определете дали подаръкът ще бъде за момче или за момиче и възрастовата група:
2-4 години, 5-9 години или 10-14 години.
Отбележете възрастта и пола на детето, за което се подготвили кутия, преди да я предадете.
3. НАПЪЛНЕТЕ КУТИЯТА С ПОДАРЪЦИ
Напълнете кутията с разнообразни подаръци, които ще зарадват детето.ИЗПОЛЗВАЙТЕ списъка с идеи за подаръци.

Идеи за подаръци
1.Играчки
Малки колички, топки, кукли, плюшени играчки, хармоника, йо-йо, въже за скачане,книжки, играчки,които издават звуци или светят (добавете комплект допълнителни батерии) и др.
2.Училищни материали
Химикали, моливи и острилка, флумастери, пастели, блокче за рисуване, тетрадка, калкулатор, книжки за оцветяване, линия, триъгълник, детска ножичка и др.
3.Лична хигиена
Четка за зъби, паста за зъби, подходящ сапун, гребен, несесери,гъба за баня и др.
4.Други
Бонбони, близалки, дъвки, тениска, чорапи, шапка, шал, ръкавици, слънчеви очила,украса за празниците, ластици и
фиби, часовник, фенерче (с допълнителни батерии) и др.
5.Лично послание
В отделен плик можете да сложите лично послание до детето и снимка на вас или на вашето семейство.
(Ако напишете името и адреса си, детето може да ви пише.)
6. ПРЕДАЙТЕ ГОТОВИЯ ПОДАРЪК
Сложете ластик около готовия подарък и го предайте

МОЛЯ НЕ СЛАГАЙТЕ В КУТИИТЕ:
Употребявани или повредени вещи; играчки свързани с война като ножове, пистолети, фигурки на войници;
краткотрайни храни; течности и лосиони; лекарства и витамини; чупливи предмети; аерозолни кутии.

Пример за хранителни продукти:
Захар, брашно, олио, маргарин, масло, пакетирано сирене, кашкавал, дълготрайни колбаси, консерва, шоколад, курабии и др.

Хранителните продукти да бъдат в срок на годност поне 6 месеца преди изтичането и да не бъдат малотрайни.

Ако нямате възможност да подготвите цяла кутия, може да купите нещо дребно и така да станете част от сглобяването на един подарък. Тези от вас, които не могат да направят кутии, могат да се включат и с парични средства, а фондация "Подари усмивка" ще закупи необходимите неща.

Ето и банковата сметка на фондацията:
Фондация "Подари Усмивка"
Обединена Българска Банка – Димитровград
IBAN: BG40UBBS88881000916293

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини