От х:

Днес в x:

10 °C

Тити Папазов с висока скорост на червено - 100 лв. глоба. Без винетка по магистралата - 400 лв.

Европейският център за транспортни политики настоява за незабавни промени в Закона за движение по пътищата заради неадекватни дисбаланси по отношение на наказанията за провинения на пътя. Това се казва в разпространеното от центъра писмо до медиите.

Повод за призива е случаят с баскетболния треньор Константин Папазов-Тити, заснет да преминава на червен светофар с висока скорост в София с движение в насрещното платно при двойна непрекъсната линия. Създадената от него ситуация е изключително опасна и животозастрашаваща, а предвиденото в закона наказание е глоба от 100 лева и отнемане на 10 контролни точки при първо нарушение. При повторно провинение се предвиждат 200 лв. глоба и отнемане на свидетелството за правоуправление за 1 месец.

В същото време санкцията за движение по републиканската пътна мрежа без винетен стикер е 400 лева!

Смятаме, че е време за конкретни действия от страна на законодателя, за да се гарантира превенцията срещу подобен тип скандално поведение, включително от публични личности, които следва да бъдат за пример в обществото.

Още повече, че буди изключителна тревога фактът, че в социалните мрежи се появиха и други клипове, свидетелстващи за нарушения на пътя от страна на автомобила, шофиран от Папазов в скандалния запис. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ти
    Тити
    6 0
    21:06, 24 юни 2020
    Тити, защо се принизяваш като този дето уби Милен Цветков. Влизаш в същата графа. Иначе много ревеш или от когато стана съсобственик на "Левски" взе да го даваш като чорбаджия на когото му е позволено да прави каквото си поиска.
  • 2
    Ко
    Компакт
    0 0
    05:34, 25 юни 2020
    Дааааа ти си един голям ревльо и нищо друго мислещ се за богопомазан , ами ако беше станало недай си Боже нещо на пътя какво щеше да кажеш .........
Последни новини