От х:

Днес в x:

Sony цели да постави рекорд с премиерата на Xperia 5 II

Неотдавна чухме слухове за доста голям Xperia 5 Plus, но те не се сбъднаха. Точно обратното, сега се говори за диаметрално противоположна версия на Xperia 5, която трябва да бъде пусната на пазара в средата на годината.

Очаква се за разлика от първия Xperia 5, който има 6.1-инчов дисплей, новият Xperia 5 II да бъде с по-малък 5.6-5.8-инчов диагонал. Според изтеклата информация този телефон ще има 5G връзка, което ще го направи първия модел под 6 инча, който да разполага с новата мобилна технология.

Ако това е вярно, Xperia 5 II ще бъде едва втория 5G телефон на Sony след Xperia 1 II. По този начин Xperia 5 II може да се намести в нишата между Xperia 1 II и Xperia 10 II – по-малък от флагмана, но по-мощен от средния клас.

Самото име също не е сигурно, тъй като преди няколко месеца се заговори за модел на име Xperia 9 със Snapdragon 765G, който има вграден 5G модем. Този модел дори се появи в бенчмарковете, но оттогава не сме чули нищо за него. Новият слух не коментира чипсета, но сегашната Xperia 5 разполага с флагманския Snapdragon 855, което може да бъде още дена причина Sony да избере друго име.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини