От х:

Днес в x:

Стотици блокирани в хотел на Канарските острови. Иранският здравен зам.-министър с коронавирус

Първият случай на коронавирус в континентална Испания е установен от здравните власти в Каталония, според вестник La Vanguardia.

Това е четвъртият потвърден случай на страната, ако докладът е верен, след като трима туристи от Германия, Италия и Великобритания бяха диагностицирани с Covid-19 на Канарските острови и в Майорка, съобщи The Guardian.

Зам.-министърът на здравеопазването на Иран е дал положителен тест за коронавирус. Според информационна агенция ILNA, говорителят на здравното министерство на Иран е потвърдил в интервю за държавната телевизия, че заместник-министър Ирай Харирчи е заразен и сега е под карантина.

Ирадж Харирчи бил на работа, както обикновено, в понеделник и дал пресконференция с журналисти в Техеран относно вируса, по време на която според публикации, той се е изпотил и изглеждал зле.

Към 17 часа на 25 февруари заразените с Covid-19 в Иран са 95, починали са 16 от тях.

Великобритания добави Иран към страните, завръщащите се от които трябва да останата в самоизолация 14 дни, независимо дали имат симптоми. На Острова това важи за областите под карантина в Южна Корея, в Италия и провинция Хъбей. Завръщащите се от останалите страни с коронавирус остават под карантина само ако имат симптоми.

Хотел под карантина на Канарите

Според испанския вестник El Pais, позовавайки се на полицейски източници, медицинската служба на Тенерифе, най-големият от Канарските острови, нареди тестване всички гости на четиризвездния хотел H10 Costa Adeje Palace, разположен в югозападната част на острова. Там е бил отседнал италианец, които е диагностициран с коронавирус.

Един от гостите на хотелапубликува във Фейсбук снимка на бележка, която му била мушната под вратата на стаята във вторник. "С голямо съжаление ви съобщаваме, че по медицински причини хотелът се затваря", се казва в бележката. "Трябва да останете в стаите до следващо нареждане на медицинските власти."

Испанските медии съобщават, че спазването на карантината се следи от службите за сигурност, които не позволяват на гостите да напуснат хотела. По-късно един от гостите заяви пред ББС, че са им разрешили да се движат в хотела.

Училище затвори след ски ваканция в Италия

Училище в Чешир затвори заради на опасенията, че учениците, които се върнали във Великобритания от ски ваканция в Италия, могат да бъдат заразени с коронавирус.

Решението да затвори е на училището, след като Здравните служби са посъветвали всички - персонал и ученици, които са били на екскурзията, да се самоизолират.

Редица ученици имат симптоми на вируса след екскурзията в район на Ломбардия, където стотици жители са се заразили със смъртоносната инфекция.

Училището е затворено за всички ученици за "дълбоко почистване" и посъветва онези, които се връщат от екскурзията, да се самозадържат, независимо дали имат симптоми.

Изглежда още училища затварят във Велокобритания заради посещения в Италия по време на междусрочната ваканция.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини