От х:

Днес в x:

5 °C

Инспекциято по труда държи под око автосервизите и фирмите за почистване

Контролът за предотвратяване на случаи на недеклариран труд ще е основният акцент през 2020 година в кампаниите на Инспекцията по труда. Затова в сферите, които са набелязани, като рискови в неспазването на трудовото законодателство - разпоредбите за осигуряване на здраве и безопасност при работа и практиките да изплащане на трудови възнаграждения на „сиво“, проверките ще са по-интензивни.

Активно ще бъдат проверявани и обектите със сезонен характер в хотелиерството и ресторантьорството. В тази сфера, според ставките на Инспекцията по труда, са част от най-сериозните нарушения при трудовите правоотношения- работното време, почивките и отпуските, по заплащането на труда. Ще се проверяват още болнични заведения,фирми свързани с охранителна дейност и такива, който изпълняват поръчки по почистването на сгради.

През 2020 г.ще бъдат засилени проверките в сервизите за техническо обслужване и ремонт на автомобилите. Според различни изследвания, дейността е една от високорисковите по отношение на сивата икономика като цяло и в частност на недекларирания труд, както и при осигуряването на здраве и безопасност при работа.

Планирани са и тематични  проверки, свързани със защита на здравето на работното място. През тази година се засилва контролът в предприятия с рискови производства и дейности, както и по обектите от сферите, в които има отчетена висока степен на травматизма за 2019 г.   Според ИТ в Хасково за 2019 година са засечени 5063 нарушения, при които нередности по осигуряването на здравето и безопасните условия на труд са 2534. За неизрядности по трудовите правоотношениая са 2521.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ме
  Менда
  23 0
  17:50, 29 яну 2020
  Вие сериозно ли?
 • 2
  Са
  Само секс за Раята
  12 -7
  18:14, 29 яну 2020
  Това са нарежданията от ГРОБ–ДПС
  • Ра
   Разбирач
   2 -5
   08:09, 30 яну 2020
   Раятя да го духате,ще се научите да си плащате данъците и всичко ще е наред.
 • 3
  Ба
  Банкер
  30 -3
  19:03, 29 яну 2020
  Пълна финансова проверка започнете на фирмите за бързи кредити, които се водят небанкови институции.Също и назаложните къщи никнещи като гъби. Интересно е, че притежателите на фирмите за бързи кредити имат и участие в заложните къщи.Парите да техни, с заложната се води на друг с почти никакво финансово участие. Те подминаха и банките и лотарията на Божков. Тези са за проверки с големите лихви.... след тях почвайте колекторските фирми, че не виждате ли как трупат печалби и скубят хората. Защо само Божков и лотарията ? Колекторските фирми и тяхното лоби и фирмите за бързи кредити да се проверяват.Прокуратурата да не спи Гешев е на ход....Валери Симеонов също ...
 • 4
  Дъ
  Държавник
  17 -2
  19:12, 29 яну 2020
  Какви са тези частни интереси ограбващи населението? Колекторските фирми са за огромни проверки и бързите кредити също. Прокуратурата да се самосезира.Проверки да има от всички органи в държавата.
  • Ди
   директива
   16 -4
   20:34, 29 яну 2020
   Прокуратурата се занимава само с неприятелите на крадецът от Банкя.
 • 5
  55
  55555
  14 0
  21:43, 29 яну 2020
  голям процент от търговията на автомобили и авто услугите са незаконни . а за пунктовете за преглед не ми се коментира!!!а дьржавните служители които работят в сивия сектор!!
 • 6
  Bo
  Borgir
  1 0
  12:39, 30 яну 2020
  Под кое око ги държи? Под лявото или дясното?

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
01 апр 2020
Последни новини