От х:

Днес в x:

2 °C

Инспекциято по труда държи под око автосервизите и фирмите за почистване

Контролът за предотвратяване на случаи на недеклариран труд ще е основният акцент през 2020 година в кампаниите на Инспекцията по труда. Затова в сферите, които са набелязани, като рискови в неспазването на трудовото законодателство - разпоредбите за осигуряване на здраве и безопасност при работа и практиките да изплащане на трудови възнаграждения на „сиво“, проверките ще са по-интензивни.

Активно ще бъдат проверявани и обектите със сезонен характер в хотелиерството и ресторантьорството. В тази сфера, според ставките на Инспекцията по труда, са част от най-сериозните нарушения при трудовите правоотношения- работното време, почивките и отпуските, по заплащането на труда. Ще се проверяват още болнични заведения,фирми свързани с охранителна дейност и такива, който изпълняват поръчки по почистването на сгради.

През 2020 г.ще бъдат засилени проверките в сервизите за техническо обслужване и ремонт на автомобилите. Според различни изследвания, дейността е една от високорисковите по отношение на сивата икономика като цяло и в частност на недекларирания труд, както и при осигуряването на здраве и безопасност при работа.

Планирани са и тематични  проверки, свързани със защита на здравето на работното място. През тази година се засилва контролът в предприятия с рискови производства и дейности, както и по обектите от сферите, в които има отчетена висока степен на травматизма за 2019 г.   Според ИТ в Хасково за 2019 година са засечени 5063 нарушения, при които нередности по осигуряването на здравето и безопасните условия на труд са 2534. За неизрядности по трудовите правоотношениая са 2521.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ме
  Менда
  23 0
  17:50, 29 яну 2020
  Вие сериозно ли?
 • 2
  Са
  Само секс за Раята
  12 -7
  18:14, 29 яну 2020
  Това са нарежданията от ГРОБ–ДПС
  • Ра
   Разбирач
   2 -5
   08:09, 30 яну 2020
   Раятя да го духате,ще се научите да си плащате данъците и всичко ще е наред.
 • 3
  Ба
  Банкер
  30 -3
  19:03, 29 яну 2020
  Пълна финансова проверка започнете на фирмите за бързи кредити, които се водят небанкови институции.Също и назаложните къщи никнещи като гъби. Интересно е, че притежателите на фирмите за бързи кредити имат и участие в заложните къщи.Парите да техни, с заложната се води на друг с почти никакво финансово участие. Те подминаха и банките и лотарията на Божков. Тези са за проверки с големите лихви.... след тях почвайте колекторските фирми, че не виждате ли как трупат печалби и скубят хората. Защо само Божков и лотарията ? Колекторските фирми и тяхното лоби и фирмите за бързи кредити да се проверяват.Прокуратурата да не спи Гешев е на ход....Валери Симеонов също ...
 • 4
  Дъ
  Държавник
  17 -2
  19:12, 29 яну 2020
  Какви са тези частни интереси ограбващи населението? Колекторските фирми са за огромни проверки и бързите кредити също. Прокуратурата да се самосезира.Проверки да има от всички органи в държавата.
  • Ди
   директива
   16 -4
   20:34, 29 яну 2020
   Прокуратурата се занимава само с неприятелите на крадецът от Банкя.
 • 5
  55
  55555
  14 0
  21:43, 29 яну 2020
  голям процент от търговията на автомобили и авто услугите са незаконни . а за пунктовете за преглед не ми се коментира!!!а дьржавните служители които работят в сивия сектор!!
 • 6
  Bo
  Borgir
  1 0
  12:39, 30 яну 2020
  Под кое око ги държи? Под лявото или дясното?

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
19 фев 2020
Последни новини