От х:

Днес в x:

-2 °C

Инспекциято по труда държи под око автосервизите и фирмите за почистване

Контролът за предотвратяване на случаи на недеклариран труд ще е основният акцент през 2020 година в кампаниите на Инспекцията по труда. Затова в сферите, които са набелязани, като рискови в неспазването на трудовото законодателство - разпоредбите за осигуряване на здраве и безопасност при работа и практиките да изплащане на трудови възнаграждения на „сиво“, проверките ще са по-интензивни.

Активно ще бъдат проверявани и обектите със сезонен характер в хотелиерството и ресторантьорството. В тази сфера, според ставките на Инспекцията по труда, са част от най-сериозните нарушения при трудовите правоотношения- работното време, почивките и отпуските, по заплащането на труда. Ще се проверяват още болнични заведения,фирми свързани с охранителна дейност и такива, който изпълняват поръчки по почистването на сгради.

През 2020 г.ще бъдат засилени проверките в сервизите за техническо обслужване и ремонт на автомобилите. Според различни изследвания, дейността е една от високорисковите по отношение на сивата икономика като цяло и в частност на недекларирания труд, както и при осигуряването на здраве и безопасност при работа.

Планирани са и тематични  проверки, свързани със защита на здравето на работното място. През тази година се засилва контролът в предприятия с рискови производства и дейности, както и по обектите от сферите, в които има отчетена висока степен на травматизма за 2019 г.   Според ИТ в Хасково за 2019 година са засечени 5063 нарушения, при които нередности по осигуряването на здравето и безопасните условия на труд са 2534. За неизрядности по трудовите правоотношениая са 2521.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ме
  Менда
  23 0
  17:50, 29 яну 2020
  Вие сериозно ли?
 • 2
  Са
  Само секс за Раята
  12 -7
  18:14, 29 яну 2020
  Това са нарежданията от ГРОБ–ДПС
  • Ра
   Разбирач
   2 -5
   08:09, 30 яну 2020
   Раятя да го духате,ще се научите да си плащате данъците и всичко ще е наред.
 • 3
  Ба
  Банкер
  30 -3
  19:03, 29 яну 2020
  Пълна финансова проверка започнете на фирмите за бързи кредити, които се водят небанкови институции.Също и назаложните къщи никнещи като гъби. Интересно е, че притежателите на фирмите за бързи кредити имат и участие в заложните къщи.Парите да техни, с заложната се води на друг с почти никакво финансово участие. Те подминаха и банките и лотарията на Божков. Тези са за проверки с големите лихви.... след тях почвайте колекторските фирми, че не виждате ли как трупат печалби и скубят хората. Защо само Божков и лотарията ? Колекторските фирми и тяхното лоби и фирмите за бързи кредити да се проверяват.Прокуратурата да не спи Гешев е на ход....Валери Симеонов също ...
 • 4
  Дъ
  Държавник
  17 -2
  19:12, 29 яну 2020
  Какви са тези частни интереси ограбващи населението? Колекторските фирми са за огромни проверки и бързите кредити също. Прокуратурата да се самосезира.Проверки да има от всички органи в държавата.
  • Ди
   директива
   16 -4
   20:34, 29 яну 2020
   Прокуратурата се занимава само с неприятелите на крадецът от Банкя.
 • 5
  55
  55555
  14 0
  21:43, 29 яну 2020
  голям процент от търговията на автомобили и авто услугите са незаконни . а за пунктовете за преглед не ми се коментира!!!а дьржавните служители които работят в сивия сектор!!
 • 6
  Bo
  Borgir
  1 0
  12:39, 30 яну 2020
  Под кое око ги държи? Под лявото или дясното?

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини