От х:

Днес в x:

16 °C

Инспекциято по труда държи под око автосервизите и фирмите за почистване

Контролът за предотвратяване на случаи на недеклариран труд ще е основният акцент през 2020 година в кампаниите на Инспекцията по труда. Затова в сферите, които са набелязани, като рискови в неспазването на трудовото законодателство - разпоредбите за осигуряване на здраве и безопасност при работа и практиките да изплащане на трудови възнаграждения на „сиво“, проверките ще са по-интензивни.

Активно ще бъдат проверявани и обектите със сезонен характер в хотелиерството и ресторантьорството. В тази сфера, според ставките на Инспекцията по труда, са част от най-сериозните нарушения при трудовите правоотношения- работното време, почивките и отпуските, по заплащането на труда. Ще се проверяват още болнични заведения,фирми свързани с охранителна дейност и такива, който изпълняват поръчки по почистването на сгради.

През 2020 г.ще бъдат засилени проверките в сервизите за техническо обслужване и ремонт на автомобилите. Според различни изследвания, дейността е една от високорисковите по отношение на сивата икономика като цяло и в частност на недекларирания труд, както и при осигуряването на здраве и безопасност при работа.

Планирани са и тематични  проверки, свързани със защита на здравето на работното място. През тази година се засилва контролът в предприятия с рискови производства и дейности, както и по обектите от сферите, в които има отчетена висока степен на травматизма за 2019 г.   Според ИТ в Хасково за 2019 година са засечени 5063 нарушения, при които нередности по осигуряването на здравето и безопасните условия на труд са 2534. За неизрядности по трудовите правоотношениая са 2521.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ме
  Менда
  23 0
  17:50, 29 яну 2020
  Вие сериозно ли?
 • 2
  Са
  Само секс за Раята
  12 -7
  18:14, 29 яну 2020
  Това са нарежданията от ГРОБ–ДПС
  • Ра
   Разбирач
   2 -5
   08:09, 30 яну 2020
   Раятя да го духате,ще се научите да си плащате данъците и всичко ще е наред.
 • 3
  Ба
  Банкер
  30 -3
  19:03, 29 яну 2020
  Пълна финансова проверка започнете на фирмите за бързи кредити, които се водят небанкови институции.Също и назаложните къщи никнещи като гъби. Интересно е, че притежателите на фирмите за бързи кредити имат и участие в заложните къщи.Парите да техни, с заложната се води на друг с почти никакво финансово участие. Те подминаха и банките и лотарията на Божков. Тези са за проверки с големите лихви.... след тях почвайте колекторските фирми, че не виждате ли как трупат печалби и скубят хората. Защо само Божков и лотарията ? Колекторските фирми и тяхното лоби и фирмите за бързи кредити да се проверяват.Прокуратурата да не спи Гешев е на ход....Валери Симеонов също ...
 • 4
  Дъ
  Държавник
  17 -2
  19:12, 29 яну 2020
  Какви са тези частни интереси ограбващи населението? Колекторските фирми са за огромни проверки и бързите кредити също. Прокуратурата да се самосезира.Проверки да има от всички органи в държавата.
  • Ди
   директива
   16 -4
   20:34, 29 яну 2020
   Прокуратурата се занимава само с неприятелите на крадецът от Банкя.
 • 5
  55
  55555
  14 0
  21:43, 29 яну 2020
  голям процент от търговията на автомобили и авто услугите са незаконни . а за пунктовете за преглед не ми се коментира!!!а дьржавните служители които работят в сивия сектор!!
 • 6
  Bo
  Borgir
  1 0
  12:39, 30 яну 2020
  Под кое око ги държи? Под лявото или дясното?

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
11 юли 2020
Последни новини