От х:

Днес в x:

17 °C

Инспекциято по труда държи под око автосервизите и фирмите за почистване

Контролът за предотвратяване на случаи на недеклариран труд ще е основният акцент през 2020 година в кампаниите на Инспекцията по труда. Затова в сферите, които са набелязани, като рискови в неспазването на трудовото законодателство - разпоредбите за осигуряване на здраве и безопасност при работа и практиките да изплащане на трудови възнаграждения на „сиво“, проверките ще са по-интензивни.

Активно ще бъдат проверявани и обектите със сезонен характер в хотелиерството и ресторантьорството. В тази сфера, според ставките на Инспекцията по труда, са част от най-сериозните нарушения при трудовите правоотношения- работното време, почивките и отпуските, по заплащането на труда. Ще се проверяват още болнични заведения,фирми свързани с охранителна дейност и такива, който изпълняват поръчки по почистването на сгради.

През 2020 г.ще бъдат засилени проверките в сервизите за техническо обслужване и ремонт на автомобилите. Според различни изследвания, дейността е една от високорисковите по отношение на сивата икономика като цяло и в частност на недекларирания труд, както и при осигуряването на здраве и безопасност при работа.

Планирани са и тематични  проверки, свързани със защита на здравето на работното място. През тази година се засилва контролът в предприятия с рискови производства и дейности, както и по обектите от сферите, в които има отчетена висока степен на травматизма за 2019 г.   Според ИТ в Хасково за 2019 година са засечени 5063 нарушения, при които нередности по осигуряването на здравето и безопасните условия на труд са 2534. За неизрядности по трудовите правоотношениая са 2521.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ме
  Менда
  23 0
  17:50, 29 яну 2020
  Вие сериозно ли?
 • 2
  Са
  Само секс за Раята
  12 -7
  18:14, 29 яну 2020
  Това са нарежданията от ГРОБ–ДПС
  • Ра
   Разбирач
   2 -5
   08:09, 30 яну 2020
   Раятя да го духате,ще се научите да си плащате данъците и всичко ще е наред.
 • 3
  Ба
  Банкер
  30 -3
  19:03, 29 яну 2020
  Пълна финансова проверка започнете на фирмите за бързи кредити, които се водят небанкови институции.Също и назаложните къщи никнещи като гъби. Интересно е, че притежателите на фирмите за бързи кредити имат и участие в заложните къщи.Парите да техни, с заложната се води на друг с почти никакво финансово участие. Те подминаха и банките и лотарията на Божков. Тези са за проверки с големите лихви.... след тях почвайте колекторските фирми, че не виждате ли как трупат печалби и скубят хората. Защо само Божков и лотарията ? Колекторските фирми и тяхното лоби и фирмите за бързи кредити да се проверяват.Прокуратурата да не спи Гешев е на ход....Валери Симеонов също ...
 • 4
  Дъ
  Държавник
  17 -2
  19:12, 29 яну 2020
  Какви са тези частни интереси ограбващи населението? Колекторските фирми са за огромни проверки и бързите кредити също. Прокуратурата да се самосезира.Проверки да има от всички органи в държавата.
  • Ди
   директива
   16 -4
   20:34, 29 яну 2020
   Прокуратурата се занимава само с неприятелите на крадецът от Банкя.
 • 5
  55
  55555
  14 0
  21:43, 29 яну 2020
  голям процент от търговията на автомобили и авто услугите са незаконни . а за пунктовете за преглед не ми се коментира!!!а дьржавните служители които работят в сивия сектор!!
 • 6
  Bo
  Borgir
  1 0
  12:39, 30 яну 2020
  Под кое око ги държи? Под лявото или дясното?

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
24 сеп 2020
Последни новини