От х:

Днес в x:

Съветникът Минев очаква по 100 кг мед годишно от засадената гора край Хасково

    Общинският съветник от листата на ГЕРБ Иван Минев стартира изпълнението на предизборното си обещание днес. В общински терен край стария път за Пловдив бяха засасени около 600 дръвчета основно от три вида – шестил, явор и липа.

    „Всички те са медоносни. Един възрастен индивид може да даде до 165 грама мед. Това означава, че от тук очакваме по около 100 кг мед на година”, заяви Иван Минев при засаждането на дръвчетата. Той уточни, че дейностите са съгласувани с агроном, който е дал указания за начина на засаждането им – разстояние между фиданките, дълбочина.

    Припомняме, че по време на предизборната кампания бе разпространен видео клип, в който съвеникът призова гражданите да го подкрепят и обеща за всеки глас да засади по едно дърво. На местните избори той получи 2324 преференции, колкото дръвчета трябва да засади.

    В днешната акция по засаждане на дръвчетата се вкючиха кметът Станислав Дечев, зам.-кметът Динко Тенев, съветници, приятели на Иван Минев, десетки граждани, включително и деца.

    „Засаждането на дръвчетата ще продължи до пролетта, тъй като един от основните проблеми е намирането на терен”, каза Иван Минев, който е адвокат и запален автомобилен състезател. Той беше категоричен, че обещанието ще бъде спазено. Уточни, че имало заявки за засаждане на дръвчета в села и в училищни дворове.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (28)

    • 1
      Ви
      Вижда се
      90 -11
      13:04, 1 дек 2019
      Лиляновците са ги събрали да копат рано сутринта. Нека да поработят малко и те и да свикват. Прокуратурата може много да им помогне да продължат с обществено полезната дейност с години, а не да я ползват за ПР с цел прикриване на престъпления.
    • 2
      19
      1914
      52 -61
      13:12, 1 дек 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ст
        Стойчо П.
        16 0
        20:36, 1 дек 2019
        Ех че гръмко заглавие, журналиста има ли си представа колко са 100 кг. Мед. От един кошер при добра година се добиват.
      • Ст
        Страхотно
        19 -6
        21:49, 1 дек 2019
        Това е много добра инициатива. Ако може да се засадят дръвчета в паркчетата из града ще е чудесно. Поздравления.
      • Бр
        бре
        5 0
        11:56, 2 дек 2019
        Правят нещо хубаво наистина,само дето не са преценили,че не трябва да се сеят толкова на гъсто!Явора стига до 30 метра височина,расте и короната му естествено.
    • 3
      Ме
      Медар
      25 -34
      13:19, 1 дек 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 4
      Ед
      ЕДИН
      58 -5
      13:38, 1 дек 2019
      Ам къде са двете меки китки,МитЮ Траянов мека китка по наследство и Щ.Янев що не садят и те?
    • 5
      Ко
      Командир
      101 -7
      13:39, 1 дек 2019
      Това момче Иван Минев е син на един контрабандист на гориво от Хасковското военно поделение ,който е срам за българското офицерство и армейска чест. Покрай него се създаде цяла огранизирана престъпна група обхващаща целият спектър от контрабанда. Едно сервитьорче контрабандист на цигари и едни посредствени момченца контрабандисти на валута, акцизни стоки и наркотици. С капиталите от престъпления изкупиха и продължават да изкупуват земи и апартаменти в град Хасково. Платиха си членството в политически партии. Платиха си "избирането" на изборите. От няколко години влязоха в общинският съвет за да имат директен достъп до обществените поръчки и бюджета на общината, като се отчитат с % на "управляващите в София". Всичко това под дебилният поглед на ръководствата на полицията и прокуратурата в Хасково.
      • Ро
        Росен
        86 -3
        13:54, 1 дек 2019
        Това е схемата на управление в цялата страна, чрез престъпни групировки да се овладее общинският съвет и обществените поръчки. От там за всяка една поръчка и за целият общински бюджет като цяло се отчислява процент към властта в София. Да не мислиш че Борисов и цялата шайка не знаят какво става и нямат информация. Знаят всичко, те самите са част от групата, измислиха схемата, с черните каси и касиери като Делян Добрев, подставени лица като Гаргов на който му плащат по 20 000лв. на месец за услугата да източва и да им връща парите в офшорни сметки. Как си обясняваш ,защо никой от контролните органи не ги закача ? И правилно ти е направило впечатление че всички имат солидно криминално досие , и как все такива хора попадат в общинският съвет. Гражданите блеят и се радват на храстчета вместо да се запитат не трябва ли такива хора ,които извършват престъпления да са в затвора вместо в общинският съвет.
    • 6
      Много правилно отбелязват в коментарите, че контролните органи не проверят обектите на Лиляновците. НАП-МАП-МВР-ДАНС-МАНС-Бюро по Турда,Пожарна,РДНСК, РИОСВ, РЗИ, БАБХ, Общински контролни служби, няма такива работи , а при тях всичко е бом-бок. Да не говорим че Лилитата въобще не обчат да плащат задълженията си към доставчици. От години пицария Уно Пио не издава касови бележки, изкупиха се бизнеси на конкуренти ,уж работят с тях, не им плащат и после им приватизират бизнеса, а други бизнеси просто фалираха или ще фалират. Обръщам се към всички бизнесмени и търговци в града които по-честен начин си изкарват прехраната и дават хляб на своите работници, как може вашата пицария, ресторант, кафене, магазин, мелница, хлебозавод, строителна фирма или фитнес да се конкурира с Лиляновците при тези пазарни условия? Тях никой не ги проверява за нищо, докато вас ви разсипват от проверки за да пълните общинската хазна? Как може да оцелее бизнеса ви, вие и семействата ви при такава демократична конкурентна среда ? За вас правилата важат , а за други въобще не важат защото няма кой да ги провери , или проверяващите са много наведени защото знаят кой ги е назначил. И това продължава с години, не е от сега.
    • 7
      Ev
      EVN
      49 -4
      14:47, 1 дек 2019
      под магистрално поле на високоволтова магистрала не е желателно да има дървета.
    • 8
      Пч
      Пчелар
      46 -1
      15:19, 1 дек 2019
      То няма вече пчелички за работа,а само търтей на снимката
    • 9
      Фу
      Футболиер
      48 -4
      17:03, 1 дек 2019
      Много правилни и обективни са по горните коментари , но за съжаление това е положението , ако бяхме нормална държава щеше да е друго . Такива като Минев младши парадирайки и харчейки готовите пари всеки може я ги изкарай с честен труд да видим какво се случва ... И 50 дръвчета не можеш да засадите тогава нещо липсват желаещи граждани да помагат ...
    • 10
      Го
      Горския
      18 -7
      18:07, 1 дек 2019
      Похвално на новите общинари, къде е онази мазна филийка Масларов и дебелите горски да посадят едно дръвче и те...не стига че целогодишно само режат дървета и не могат да ги опазят от браконерите в република да свършат и те една работа като хората не всичко е само ядене, пиене и делене на пари!
    • 11
      Ad
      Adidas
      23 -17
      18:32, 1 дек 2019
      Ще минат още много години, докато Българите разберат, че анцуга е дреха за спорт а за работа има работни дрехи. :))
      Иначе отлична инициатива, дано има повече такива.
      • Ni
        Nike
        17 -12
        18:55, 1 дек 2019
        Хората за работа използват стари дрехи,няма значение дънки или анцунг.
      • Ni
        Nike
        16 -1
        20:41, 1 дек 2019
        Събота работа няма с ръце в джобовете на официалния анцунг и на кенана.
    • 12
      Ха
      Хари Худини
      43 -3
      19:34, 1 дек 2019
      Когато една хубава постъпка се извърши от един лош човек, горчивия вкус остава. По същия начин калта оставя черни петна върху белите дрехи и бели петна върху черните дрехи. И в Библията е казано "..ще дойдат лъже спасители , но те ще са вълци в овчи кожи затова не им вярвайте..."
    • 13
      Щу
      Щурец
      31 0
      19:59, 1 дек 2019
      Острото перо на аскувската джурналистика г-н Кръшков ,станал и той баш залесител...тъй де после 160 кила медец на годинка...
    • 14
      Оп
      Опа
      35 -1
      20:33, 1 дек 2019
      Няма спасение този град с полковника и тенчо. Вече си имат и кмет. Цените на имотите Са отвратително скъпи заради тези индивиди. След десетина години благодарение на тях тук освен манго друг няма да има. Управляват парите на ДПС с любезното съдействие на герб.
    • 15
      Чз
      ЧЗП
      33 -1
      20:49, 1 дек 2019
      Поздравления за инициативата, уцелили сте подходящият момент за засаждане, но този агроном с който сте се консултирали нека сега застане до вас и ви обясни защо се засаждат тия дръвчета толкова гъсто( по снимките се вижда че дръвчетата се засадени на 2м едно от друго) Липата стига до височина 20м с големина на короната с радиус до 5м; Явор до 30м с корона 10м; Шестил до 30м с корона 15м. Та въпросът ми е след като са засадени по на 2метра какво ще се получи? ОТГОВОР: до 5-та година ДЖУНГЛА а след това ще започнат да се задушават и да изсъхват и после за огрев на малцинствата :(
      • Ба
        батко
        27 -2
        21:18, 1 дек 2019
        Че то да не е зарад бъдещето засаждането?! То е да има пропаганда какви сме бели и добри. А настоящето на ближния - майната му..
      • Пр
        ПРнато
        11 -1
        23:10, 1 дек 2019
        Поляни няма, а народът за мед е затъжен. Другият месец може и кошери да закарат.
      • Ni
        NIKO
        5 0
        16:15, 3 дек 2019
        Те "братята роми" ще ги разредят. Само малко да поотраснат, че сега не си струва рязането.
    • 16
      Пл
      Плоско!
      16 -2
      23:08, 1 дек 2019
      Опитват се завалиите с подобни смехотворни акции два заека с един куршум да ударят. Хем да изпълнят повелята на партията в "зелена" посока, хем да станат известни сред съгражданите с "добри инициативи".
    • 17
      Ба
      Баба
      6 0
      07:44, 2 дек 2019
      Сашо и Кольо къде са
    • 18
      Ба
      Бай Грозю
      5 0
      21:20, 2 дек 2019
      Шебеци, дръвчета не се садят през един метър, посадил съм над 2000 ,такова ще е и управлението ви
    • 19
      Мо
      Момчил-Юнак
      2 0
      19:21, 4 дек 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини